C90 in voorwaarden verzekering?

Author:
Atje85
Posted:
ma, 03/05/2007 - 11:54
Hallo,

Het is voor zover ik weet toch zo dat een niet-nagekomen afspraak (C90) bij de tandarts, niet wordt vergoed door de verzekering?
Maar moet er dan in de verzekeringsvoorwaarden van deze maatschappij niet aangegeven worden bij het kopje ''uitsluitingen'' dat C90(of anders omschreven) niet wordt vergoed?? :-?

Alvast bedankt..
Holmes

Ik weet niet of dat expliciet genoemd mag worden. Je bent denk ik verzekerd tegen geleverde zorg. Bij een C90 is er geen zorg verleend.

Als je mijn persoonlijke mening wilt weten, zou ik het belachelijk vinden dat je de C90 eventueel vergoed zou willen hebben. Je vergeet zelf om naar de tandarts te gaan, daar hoef ik toch niet voor op te draaien. Want daar komt het uiteindelijk wel op neer. Als deze code vergoed zou worden moeten er meer premieinkomsten zijn om dat te kunnen vergoeden en dan moet ik volgend jaar meer betalen. Dat kan niet de bedoeling zijn.
ma, 03/05/2007 - 12:17 Permalink
vV

daar heb ik eigenlijk niets meer aan toe te voegen...

u bent verzekerd voor kosten van geleverde zorg.

Zuiver juridisch is het natuurlijk wel zo dat wanneer een evrzekeraar in de polis opneemt te vergoeden volgens de wettelijke UPT codes, en C90 niet uitgesloten is een slimmem advokaat er misschien iets mee zou kunnen. Maar ja dat gat gaat men natuurlijk zeer snel dichtmaken..

gewoon de agenda goed bijhouden, is goedkoper.
ma, 03/05/2007 - 12:34 Permalink
Atje85

Wie zegt dat ik het vergoed wil hebben? Misschien dat ik die indruk wekte, maar mijn vraag was omdat er in de voorwaarden van sommige maatschappijen wel staat dat het uitgezonderd is en bij VGZ niet.
Er staat wel dat E97/E98 uitgesloten zijn, maar meer niet.


Bovendien, ik kwam te laat, omdat ik een kwartier in de file stond, en daarna nog ruim een kwartier om moest rijden binnen de stad...m'n alarm en agenda waren helemaal in orde..hoezo begin je week goed :roll:
ma, 03/05/2007 - 12:40 Permalink
vV

als het voor een controle was, is die meestal wel tussendoor te plaatsen toch?(met een beetje geduld ook van de kant van patient..was vanochtend bij mij ook weer raak, is dan idd zo maar een half uur. en als alle andere patienten wel op tijd waren is er ook weinig kans op uitloop op dat uur).

Voor behandeling wordt anders...tja de tandarts kan ook niets doen aan die file.....

wel apart dat er inderdaad geen uitlsuiting voor staat, is meestal wel het geval. Maar staat misschien in de algemene voorwaarden, want niet alleen tandartsen mogen nota`s schrijven voor niet nagekomen afspraken hoor!
ma, 03/05/2007 - 13:16 Permalink
Atje85

Nee, moest 1 gaatje gevuld worden..afspraak van een half uur was het..
Jammere is alleen dat je zelf ook niets aan die file kunt doen :P Als student word je van dit soort dingen op een maandagochtend niet echt blij :smt003

Nee, in geen enkele voorwaarde van VGZ staat het vermeld..vandaar dat ik het raar vond :)
ma, 03/05/2007 - 19:37 Permalink
mecánico para …

.......in mijn tijd kwam je op maandag als student net het café uit rollen en een auto zat er niet in.........mocht ook niet na dat café bezoek uiteraard. nb, dat was in de oertijd uiteraard
:smt003
ma, 03/05/2007 - 19:41 Permalink
vV

student....auto... :o

tijden zijn veranderd...ik dacht dat die studiefinanciering per definitie te weinig was... :roll: :smt006
ma, 03/05/2007 - 20:17 Permalink
Spiegeltje

Tegenwoordig hebben studenten er vaak nog een of meer banen bij . Omdat studenten tegenwoordig veel slimmer zijn dan vroeger hebben ze daar ook de tijd voor :wink: En daarvan kunnen ze kennelijk een autootje rijden.
ma, 03/05/2007 - 22:21 Permalink
Chris888

Omdat studenten tegenwoordig veel slimmer zijn dan vroeger

Nah, en dan toch geen rekening houden met files op maandagochtend...
ma, 03/05/2007 - 23:01 Permalink
dj

Offtopic, maar rekening houden met files die er elke keer staan hoort erbij. Echt extra lange files bijvoorbeeld omdat er een vrachtwagen halfcardanische scheepsspittoons en zeewaterbestendig composiet (op weg naar de afdeling scheepstandheelkunde op marinebasis Den Helder) is omgevallen, dat lijkt me overmacht.
ma, 03/05/2007 - 23:19 Permalink
Atje85

Ik was zondag ergens anders de gehele dag (familie-omstandigheden), en moest van daar af maandagochtend naar mn thuisstad naar de tandarts...en die auto is niet van mij nee, dat je als student in een auto rijdt, wil niet zeggen dat hij van jou is :smt002

Ligt het aan mijn Nederlands, of hebben jullie hier veel vooroordelen..de studenten zijn dan niet slimmer tegenwoordig, maar de oudjes ook niet zo te zien :roll:

Oh,files zijn soms ook net iets langer als er een ongeluk gebeurd, dat kost je zo een half uurtje extra..overmacht of niet, te laat is te laat, het is alleen een beetje irritant als je je week zo begint, ik geef ook nergens de tandarts de schuld ofzo, beter lezen zou ik zeggen :)

Enige wat ik irritant vind is een ander punt, namelijk dat je je afspraak van maandag na de donderdag ervoor, niet meer kunt afzeggen..daarom ook maar besloten om niet meer op maandag te plannen, volgende week weer een kans :)
di, 03/06/2007 - 00:10 Permalink
dj

Ik zeg niets over schuld van de tandarts of van jou o.i.d. in dit geval.

Maar ik wil wel zeggen dat in het algemeen als er sprake is van overmacht er volgens mij geen C90 mag worden gerekend. Volgens mij is dit het wezen van overmacht. Naar mijn mening kunnen echt veel langere files dan normaal tot overmacht leiden evenals, inderdaad, het 's weekends niet bereikbaar zijn van de praktijk voor afzeggingen. Ik merk dat af en toe op omdat heel veel mensen lijken te denken dat overmacht niet uitmaakt in de discussie rond C90 wat volgens mij echt fout is.

Trouwens je Nederlands lijkt me prima verder hoor :lol:.
di, 03/06/2007 - 00:46 Permalink
vV

Wat mij in ieder geval opvalt is dat studenten tegenwoordig blijkbaar minder gevoel voor humor hebben... :smt002

C90 mag volgens mij altijd gerekend worden bij niet nakomen van een afspraak, zelfs bij ziekte! Of dat erg netjes is, is wat anders. Maar ik ken een collega die dat daadwerkelijk doet, en van degenen die wegens ziekte willen afzeggen zijn 9 van de 10 ineens zo ziek niet meer.....

Overigens is een briefje in de bus (donderdag tijdig verstuurd, vrijdag of eventueel zaterdag aangekomen uiterlijk?) op tijd afgezegd! Eventueel per email of fax indien de praktijk een mailadres of fax heeft (hebben velen tegenwoordig).

Telefonisch niet bereikbaar wil niet zeggen dat de praktijk in het geheel niet bereikbaar is.
di, 03/06/2007 - 08:18 Permalink