C13 gedeclareerd, week nadat vulling is geplaatst.

Author:
geengaatjes
Posted:
vr, 08/03/2018 - 11:13
Vrouwlief had 2 gaatjes (aii) en ging daarvoor naar de tandarts. 1 vulling bleef pijn doen, omdat die 'te vol' was gevuld. Week later na aanhoudende pijn toch nog maar even terug gegaan, kregen we een rekening met C13. Aangezien de NZA zegt:
"Uitsluitend te berekenen, indien: het consult plaatsvindt op initiatief van de patiënt naar aanleiding van een klacht, vraag of als vervolgconsult naar aanleiding van een eerdere vraag of probleem, dan wel het bijwerken van de medische anamnese; en niet zijnde een periodieke controle; en in dezelfde zitting geen andere declarabele verrichting plaatsvindt, met uitzondering van röntgenonderzoek, verdovingen/of de toeslagen voor mondzorg aan huis en avond-, weekend-en nachtbehandeling (C80, C85, C86, C87). Niet in combinatie met C11 in rekening te brengen."

is de declaratie in principe niet onterecht, maar is dat niet een beetje vreemd?

Zou hetzelfde zijn als dat ik iets bij een klant compleet verkeerd doe, dan terug moet komen en gewoon weer uurtje-factuurtje verder kan beunen.

Iemand ervaringen mee? Wil de tandarts bellen en aangeven dat ik verwacht dat dit onder nazorg valt (eerste rekening was +- 150 euro, vind dat wel genoeg eerlijk gezegd).

Dank!