Bijzondere tandheelkundige hulp

Author:
Kareltje123
Posted:
za, 05/08/2010 - 18:30
Hey,

Ik heb hier nu een nogal absurd hoge rekening van de tandarts liggen, en blijkbaar ben ik daar niet voor verzekerd.

Nu had ik altijd zo het idee dat het punt van een verzekering was te voorkomen dat je opeens al je geld kwijt bent door onverwachtte problemen die je eigenlijk toch niet had kunnen zien aankomen. Heel stom van mij natuurlijk, maar ik was vergeten dat het hier wel gewoon mijn eigen schuld is. Had ik maar beter mijn tanden moeten poetsen...

Maar goed, ik heb er een beetje de pest in, en zat net een beetje op internet rond te kijken hoe dit dan allemaal precies zit, en nu blijkt het dat er ook nog zoiets bestaat als bijzondere tandheelkundige hulp, iets wat dan wel weer vergoed zou worden:


Bijzondere tandheelkundige hulp
Tandheelkundige zorg die nodig is om te zorgen dat uw gebit niet verder achteruit gaat krijgt u vergoed als het gaat om:

- ernstige stoornissen of afwijkingen van de mond of het gebit;
- lichamelijke of geestelijke aandoeningen;
- medische behandelingen, waarvan het resultaat mede afhankelijk is van tandheelkundige zorg.


Nu is het toevallig zo dat er psychologisch gezien wel aardig wat mis met me is, dus toen ik dat tweede regeltje zo zag dacht ik dat ik daar misschien wel wat aan zou kunnen hebben.

Dus wat ik me afvroeg is hoe dit allemaal precies in zijn werk gaat. Wat moet er precies mis met je zijn om hiervoor in aanmerking te komen? En is dat dan ook iets wat achteraf nog te regelen valt, of geldt dit alleen als je van tevoren even aangeeft dat je gek bent.
vV

komt op mij aardig gek over deze post ja, dus dat stukje klopt dan wel...

gewoon verwaarlozing valt hier dus niet onder. we hebben het over heel andere zaken om voor een vergoeding bijzondere tandheelkunde in aanmerking te komen.

en achteraf kan je ook vergeten. De tandarts had vooraf een begroting/plan moeten indienen om een machtiging te krijgen, met onderbouwing waarom het onder bijzondere tandheelkunde valt naar zijn mening.
maar ik was vergeten dat het hier wel gewoon mijn eigen schuld is. Had ik maar beter mijn tanden moeten poetsen...
. je zegt het zelf al... nu is slecht poetsen niet de enig mogelijke oorzaak, eet en drinkgewoontes vallen daar ook onder. gebruik datzelfde internet maar even waar je die regeling bijzondere tandheelkunde mee vond... google of whatever welke zoekmachine is je vriend... :P
za, 05/08/2010 - 20:09 Permalink
Kareltje123

komt op mij aardig gek over deze post ja, dus dat stukje klopt dan wel...
gewoon verwaarlozing valt hier dus niet onder. we hebben het over heel andere zaken om voor een vergoeding bijzondere tandheelkunde in aanmerking te komen.


Ja goed, maar het lijkt me dat er nogal een verschil is tussen verwaarlozing, en verwaarlozing omdat je bijvoorbeeld schizofreen bent.

Maar ff alle gekken op een stokje, ik ben eigenlijk ook wel nieuwsgierig wat er precies met dat punt bedoeld wordt. Het lijkt me dat de enige manier waarop een geestelijke aandoening effect kan hebben op je tanden is dat je door die aandoening het nalaat ze te verzorgen, maar het lijkt me dat iets als een depressie dit effect ook al kan hebben, en ik kan me niet voorstellen dat dat een reden kan zijn om opeens veel meer vergoed te krijgen. Dus waar ligt die grens dan wel?
za, 05/08/2010 - 22:42 Permalink
vV

maar als dat de achterliggende oorzaak is, is het dweilen met de kraan open... (zijn ook punten waar bij beoordeling naar gekeken wordt). en dan moet er wel aangetoond worden dat dat echt de oorzaak is! oftewel iemand moet dat op papier zetten. En gewoon onderhoud in de zin van vullingen en wortelkanaalbehandelingen valt er dus niet onder . ook al is het ineens achterstallig.
zo, 05/09/2010 - 10:41 Permalink