Beste verzekering voor Implantaten of bruggen

Author:
kokws
Posted:
zo, 11/01/2009 - 14:41
Hallo allemaal,

Ik weet nu al dat ik volgend jaar een brug of implantaat moet omdat deze week mijn kies word getrokken (hij is gebroken na een zenuwbehandeling).
Nu ben ik ook zoek naar een verzekering die mee gaat in de kosten hoeft geen 100% natuurlijk maar een behandeling voor 2500euro is wel erg veel om helemaal zelf te betalen. Ik weet dat in 2010 weer nieuwe polissen komen maar als ik weet welke in 2009 goed waren zullen die in 2010 niet erg veel schelen.
Bij voorbaat dank.
Spiegeltje

Ik weet dat in 2010 weer nieuwe polissen komen maar als ik weet welke in 2009 goed waren zullen die in 2010 niet erg veel schelen.
De voorwaarden voor 2010 staan meestal wel op de website (vaak wel lastig te vinden) en ook de wijzigingen ten opzichte van 2009.
Het is niet voldoende om alleen in de makkelijk te vinden vergoedingoverzichten te kijken, die vertellen niet het hele verhaal. Er staat ook altijd dat je de polisvoorwaarden moet bekijken en dat is niet voor niets.

ik neem aan dat je dan bij een tandverzekering met medische selectie geen kans krijgt om binnen te komen

Meestal niet, maar er zijn vast enkele verzekeringen met hoge vergoeding zonder medische selectie of wachttijd. De overigens zeer dure verzekering TV4 van Menzis is daarvan een voorbeeld. Ik ken er verder nog geen maar ik zal binnenkort eens daarnaar kijken.
wo, 12/02/2009 - 13:19 Permalink
vV

volgens mij is Menzis nu de enige. Maar ik heb de polisvoorwaarden niet gezien, dus het zou kunnen zijn dat men inmiddels beperkende voorwaarden heeft opgenomen, dan is er geen keuring/selectie nodig. bv geen vergoeding voor implantaten het eerste jaar, of 2. Hij is niet voor niets veel duurder geworden immers, heeft een achterliggende reden, en ze meoten toch winst draaien.
wo, 12/02/2009 - 13:26 Permalink
Spiegeltje

Zie voorwaarden: http://www.menzis.nl/web/Consumenten/Klantenservice/FormulierenEnDocume…

Elders op de site staat dat er geen sprake is van medische selectie of wachttijden. Er zijn bij TV4 (een zogeheten 'sommenpolis') slechts enkele beperkingen met betrekking tot het paroprotocol en keuze van de zorgverlener. De andere Menzis tandartsverzekeringen vergoeden techniek- en materiaallkosten niet vanaf 22 jaar.
wo, 12/02/2009 - 14:01 Permalink
myxomatosekonijn

Dank voor de reacties, ook al ben ik dit topic niet begonnen ;). Volgens mij is Menzis T4 inderdaad de beste optie aangezien ik toch een keer een implantaat moet... Is het trouwens ook mogelijk om de kosten in tweeen te splitsen en bijv. de tweede helft van het jaar te 'beginnen' met het 'proces' van het implantaat en in de eerste helft van 2011 het te laten afmaken? Weet iemand hoe dan de kosten er ongeveer uitzien (is dat dan een beetje eerlijk verdeeld)? (of krijg je bijv. de rekening in een keer gepresenteerd?)

Er zitten toch sowieso een paar maanden tussen het trekken van de kies en implantaat plaatsen en vervolgens pas paar maanden later de kroon bij een implantaat voor een kies?

Edit: dat is misschien wel helemaal niet handig, want dan moet je natuurlijk ook 2 x een dure verzekering betalen...
do, 12/03/2009 - 21:37 Permalink
Edwin@Amsterdam

Ik ben hier afgelopen week ook mee bezig geweest, ik zal de resultaten van mijn zoektocht hier delen, wellicht hebben andere bezoekers van het forum er ook wat aan. Kritisch shoppen is zeer belangrijk voor verzekeringen, bedenk dat het belang van de verzekeringsmaatschappij anders is dan jouw belang. De verzekeringsmaatschappij zal proberen de totale ontvangen premie hoger te laten zijn dan de totale uitkering, als consument moet je proberen dat om te draaien. Sluit dus alleen een verzekering af als je er voordeel van verwacht en zeg hem ook weer op als je geen voordeel meer verwacht. De meeste verzekeringsmaatschappijen proberen dit slimme winkelen tegen te gaan met acceptatie beperkingen, opzegtermijnen, hoge premies en beperkte uitkeringen.

Verder nog wat andere zaken die je in de gaten moet houden.

- fiscaal: Een aantal mensen zal tandartskosten kunnen aftrekken van de inkomstenbelasting, dit afhankelijk van andere buitengewone lasten in verband met de drempel en de hoogte van het inkomen. Echter de uitgaven voor behandeling door een tandarts zijn slechts aftrekbaar voor zover deze niet vergoed worden door een verzekering, terwijl de premie voor een tandartsverzekering niet aftrekbaar is als buitengewone last.

- Sluit verzekeringen zoveel mogelijk individueel af, het pakket dat voor jouw interessant is kan wel eens minder interessant of te duur zijn voor je partner.

- Het afsluiten van een losse tandartsverzekering is duurder en bij veel maatschappijen onmogelijk, je zult dus naar de totale kosten van het pakket van basis, aanvullende en tandartskosten verzekeringen moeten kijken.

- Ga geen dubbele verzekeringen aan, bijna alle verzekeringsmaatschappijen hebben in de voorwaarden staan dat elders gedekt risico uitgesloten is.

Hier onder een paar verzekeringen welke ik interessant vond en mogelijk ook interessant zijn voor andere bezoekers van dit forum. Lees wel alles zelf na in de polissen, het is mogelijk dat ik iets verkeerd of over het hoofd gezien heb.

- Menzis TandVerzorgd 3 kost € 333 euro per jaar en vergoed 100% van maximaal 3 elementen kroon en brugwerk oa codes 26, 27, 40 en 45 echter geen techniek kosten. Bovendien vergoed deze verzekering 2 implantaten zonder techniek en materiaal kosten, orthodontie tot € 1000 eenmalig, 75% paradontologie, en nog veel meer. Er is geen selectie en de basis verzekering kost € 94,75 bij Menzis.

- Menzis TandVerzorgd 4 kost € 624 euro per jaar en vergoed 80% van 'alle' behandelingen inclusief techniek tot een maxium van € 1500. Er is geen selectie en de basis verzekering kost € 94,75 bij Menzis

- PMA bied verzekeringen aan welke bij Mezis worden ondergebracht, de vergoedingen lijken het zelfde als bij Menzis maar de premie is lager, € 299,64 voor TV3 en € 561,60 voor TV4 Een basis verzekering kost hier € 84,95 per maand. Er is geen selectie.

- Anderzorg bied een tandartskosten verzekering aan voor € 186 per jaar deze vergoed 50% van maximaal 3 elementen kroon en brugwerk oa codes 26, 27, 40 en 45 echter geen techniek kosten. Verder vergoed deze verzekering orthodontie tot € 1000 eenmalig, 50% paradontologie, en nog veel meer. Een basis verzekering kost hier € 83,00 per maand. Er is geen selectie.

- FBTO bied een tandartsverzekering aan voor € 31,59 per maand – de maximale uitkering is € 800 – er is geen selectie maar wel een wachttijd van 6 maanden – de tandarts module is per maand opzegbaar – Orthodontie zit bij FBTO in een andere module – Er word in de voorwaarden geen melding gemaakt van uitsluiten van techniek kosten maar er word ook nergens vermeld dat ze vergoed worden. De basis verzekering kost 87,75 per maand bij FBTO.

Bovenstaande verzekeringen bieden allen wel mogelijkheden om de kosten te beperken voor wie hoge kosten bij de tandarts verwacht. Zelf heb ik gekozen voor TV3 van Menzis echter ben ik eerst lid geworden van Evean, dit kost 20 euro per jaar voor het hele gezin maar je komt dan in aanmerking voor korting op de premie bij Menzis. 4% op de basis en 5% op de tandarts en aanvullende verzekeringen. Ik geloof ook nog een waardebon van 50 euro per aanmelding bij Menzis via hun collectief, welke je kan inwisselen voor b.v. parachute springen :P

Ik lees op het forum hier dat vaak mensen twijfelen tussen TV3 en TV4 van Menzis – het is aantrekkelijk dat TV4 techniek vergoed, het window waarbinnen TV4 echt voordeliger is dan TV3 is echter zeer smal. Bij lage verwachte tandartskosten is TV4 zo wie zo veel te duur, echter bij hele hoge kosten vergoed TV3 meer dan TV4. Immers TV4 vergoed slechts 80% van de kosten welke TV3 voor 100% vergoed, verder is TV4 begrenst zodat er nooit meer uitgekeerd word dan € 1500 en is de premie op jaar basis € 291 hoger dan die van TV3.

Heeft iemand nog aanvullingen of verbeteringen dan hoor ik het graag!
ma, 12/07/2009 - 06:59 Permalink
Spiegeltje

Informatief bericht!

Voor 2 of meer kronen is TV4 altijd een (iets) betere keus dan TV3, tenzij je natuurlijk weer andere kosten erbij gaat betrekken. Met 3 of 4 kronen zou ik zeker voor TV4 kiezen omdat de winstverwachting simpelweg hoger is.

Voor andere kosten kan dit weer heel anders uitpakken. Dus inderdaad niet te snel naar TV4 grijpen dus!
wo, 12/09/2009 - 21:45 Permalink
Dennisz

Beste Mensen,

En IZA?
IZA Perfect vergoedt 1.075 euro per drie jaar voor implantaten (in betande kaak) en qua kronen en bruggen 6 elementen volledig per drie jaar.
Daarnaast nog van alles op het gebied van wkb, paradontologie, tandvleesbehandelingen.

Wat is jullie visie hierop?
Ik zit toevallig bij Agis ook al in de hoogste tandverzekering dus heb geen probleem met acceptatie, overstappen kan dan zomaar.
do, 12/10/2009 - 12:14 Permalink
Edwin@Amsterdam

Beste Mensen,

En IZA?
IZA Perfect vergoedt 1.075 euro per drie jaar voor implantaten (in betande kaak) en qua kronen en bruggen 6 elementen volledig per drie jaar.
Daarnaast nog van alles op het gebied van wkb, paradontologie, tandvleesbehandelingen.

Wat is jullie visie hierop?
Ik zit toevallig bij Agis ook al in de hoogste tandverzekering dus heb geen probleem met acceptatie, overstappen kan dan zomaar.



IZA heeft een medische selectie voor Perfect en Clasic. Gibitsverklaring + bitewing foto's zijn vereist.

De verzekering is duur € 97,25 + € 57,20 pm.

Bij IZA moet iedereen op de polis voor hetzelfde pakket kiezen.

1.075 euro totaal per drie jaar voor implantaten is nogal beperkt.

De vergoeding voor kronen en bruggen is geen 100% er is een begrenzing op € 350,- per kroon, onduidelijk is of techniek vergoed word.

Kortom IZA is niet mijn keuze.

Waarom maak je trouwens niet gewoon gebruik van je Agis verzekering? Die vergoed tot 1000 Euro per jaar. Ik ben ook wel benieuwd hoe je daar 'toevallig' in gekomen bent, die verzekering kost namelijk 330 euro per jaar. Als je samen met je partner dat 'per ongeluk' een paar jaar 'aan' hebt staan praat je al gauw over een budget dat genoeg is voor een verre reis.
do, 12/10/2009 - 17:11 Permalink
Dennisz

Nah ja toevallig, een paar jaar geleden daarop gezet.
Ben in totaal wel 140 euro per maand kwijt maar vind dat niet erg. Verzekeren he, gebaseerd op onrustgevoelens bij de klant. Bij mij dus ook. Een aantal jaren weinig gehad en nu een jaar vol behandelingen.

Mij is verteld dat die medische selectie bij IZA niet voor mij geldt omdat ik vanuit de hoogste trap van Agis kom (door een IZA medewerker).

350 euro per kroon heb ik niet zien staan maar ik zal ze om de kleine lettertjes vragen. Maat stel, 6 kronen x 350 euro - 2.100 euro plus die 1075 voor dat implantaat: 2275 euro in drie jaar. En dan kun je gaatjes, en andere behandelingen gewoon nog declareren. Kom je dan niet snel over die 1000 euro van Agis?

Ik speculeer ook maar wat :)
do, 12/10/2009 - 17:19 Permalink
Edwin@Amsterdam

Informatief bericht!

Voor 2 of meer kronen is TV4 altijd een (iets) betere keus dan TV3, tenzij je natuurlijk weer andere kosten erbij gaat betrekken. Met 3 of 4 kronen zou ik zeker voor TV4 kiezen omdat de winstverwachting simpelweg hoger is.

Voor andere kosten kan dit weer heel anders uitpakken. Dus inderdaad niet te snel naar TV4 grijpen dus!


Misschien is het interessant om een en ander eens in een spreadsheet te gieten, om te zien wat er per geval nu echt voordeliger is. Ik beschik alleen niet over alle codes en tarieven die per kroon, brugdeel of implantaat gemiddeld op de rekening komen. En wat er bij een implantaat nu wel en niet onder materiaal en techniek valt.

Ik denk dat idd vanaf 2 kronen TV4 het meest voordelige is, maar ga je praten over een combinatie met een implantaat, endodontologie of parodontologie dan is TV3 waarschijnlijk weer voordeliger.
do, 12/10/2009 - 17:28 Permalink
Edwin@Amsterdam

Nah ja toevallig, een paar jaar geleden daarop gezet.
Ben in totaal wel 140 euro per maand kwijt maar vind dat niet erg. Verzekeren he, gebaseerd op onrustgevoelens bij de klant. Bij mij dus ook. Een aantal jaren weinig gehad en nu een jaar vol behandelingen.

Mij is verteld dat die medische selectie bij IZA niet voor mij geldt omdat ik vanuit de hoogste trap van Agis kom (door een IZA medewerker).

350 euro per kroon heb ik niet zien staan maar ik zal ze om de kleine lettertjes vragen. Maat stel, 6 kronen x 350 euro - 2.100 euro plus die 1075 voor dat implantaat: 2275 euro in drie jaar. En dan kun je gaatjes, en andere behandelingen gewoon nog declareren. Kom je dan niet snel over die 1000 euro van Agis?

Ik speculeer ook maar wat :)


Verzekeringsvoorwaarden staan hier
http://www.iza.nl/repository/documenten/2010/verzekerings_vwdn

Acceptatie is omschreven in artikel 2 - daar staat o.a.
Geen selectie voor het pakket IZA Classic geldt voor:
- de verzekerde die direct voorafgaand aan de ingang van
IZA Aanvullende verzekering een gelijkwaardig pakket
elders had; dit ter beoordeling van IZA Zorgverzekeraar.

Let op dit gaat over Classic, niet over Perfect

De vergoeding voor Inlays, kronen en bruggen staat omschreven in artikel 14.1 max € 280,- per element voor Classic en max € 350 per element voor Perfect

Gezien de voorwaarden voor acceptatie lijkt mij deze verzekering minder interessant voor de meeste bezoekers van dit forum iig voor mij. Ik vraag me wel of of je zonder keuring tot Classic toegelaten zal worden na een jaartje TV4 bij Menzis gedraaid te hebben. Omdat Classic een combinatie is van tand en aanvullend is het misschien interessant voor die € 34,30 per maand voor mensen die perse een aanvullende verzekering willen hebben.
vr, 12/11/2009 - 19:15 Permalink
myxomatosekonijn

Even een paar weken hier afwezig geweest en zie dat er een aantal informatieve berichten zijn bijgekomen!

Bedankt edwin@amsterdam voor je prachtige overzicht met al het uitgezochte werk w.b. de verzekeringen, helemaal super!

Ik ga morgen nog eens opnieuw kijken of ik eruit kom wat er voor mij (implantaat) het meest gunstige is...
za, 12/19/2009 - 20:12 Permalink
myxomatosekonijn

Ik zag dat de begroting voor het implantaat die ik had aangevraagd bij mijn tandarts gisteren met de post is gekomen.
Nu werkt mijn tandarts samen met een ziekenhuis, die het implantaat plaatsen. De tandarts plaatst dan vervolgens de kroon.
Bij de kosten van het ziekenhuis staat geen code. Gaan deze kosten dan van de basisverzekering af of moet ik dit wel echt meerekenen voor de tandartsverzekering? Dat scheelt anders namelijk behoorlijk en maakt een groot verschil voor welke verzekering voor mij het beste is...
zo, 12/20/2009 - 14:45 Permalink
myxomatosekonijn

Vandaag heb ik het ziekenhuis gebeld waar mijn tandarts mee samenwerkt w.b. implantaten, zodat ik beter kan kiezen w.b. zorgverzekering. Het totaal komt uit op iets meer dan 2000 euro.

Op de begroting van de tandarts stonden naast de codes die hij rekent, alleen de regel dat de kosten van het ziekenhuis op 940 euro uit zou komen, waren geen codes/specificaties genoemd.

De medewerker van kaakchirurgie vertelde dat het opgedeeld is in 3 delen:
- code 238060 Honorarium - 348.50 euro
- code 238062 implantaat - 361.00 euro
- ziekenhuiskosten (geen code?) - 233.50 euro

De medewerkster kon me niet vertellen of die derde kostenpost (ziekenhuiskosten waarvan ze geen code kon vinden) vergoed worden en zo ja hoe (basis of aanvullende tandartsverz.).
Weet iemand dit?

Daarnaast zag ik ivm max. kosten op
http://www.nza.nl/9439/10249/82894/5400-1900-09-1_-_volgnr_20_1.pdf staan dat bij code 238062 (implantaat): 0,00 euro. Betekent dit nou dat de max. kosten van het implantaat 0 euro zijn? Dat zal wel niet kloppen toch?

Ook vertelde de medewerkster dat eventuele botopbouw (mocht dat nodig blijken) uit de basisverzekering betaald wordt, dus daar heb ik geen aanvullende tandartsverzekering voor nodig?

En tot slot: zou een consult bij de kaakchirurg onder de basisverzekering vallen?

Een boel vragen...hopelijk kan iemand me verder helpen (misschien post ik het zo ook nog wel onder een ander forumtopic).

Op dit moment denk ik aan Menzis T3. Menzis Tv4 zou ook kunnen, daar zou ik het max. bedrag wel uit kunnen halen en zou me op dit moment zelfs iets meer 'opleveren' dan T3 w.b. mijn implantaat zover ik het nu kan bepalen, maar dan zijn onvoorziene zaken niet meegenomen... En bij T4 zou ik dan meteen aan de max. zitten...

Hoor graag adviezen/tips t.a.v. bovenstaande :)
ma, 12/21/2009 - 22:01 Permalink
Edwin@Amsterdam

Ik weet het ook niet, maar ik gok dat die code 238062 materiaal/techniek is en niet is onderworpen aan een maximum tarief. Een compleet implantaat bestaat volgens mij uit 2 of 3 delen, de kroon komt in jouw geval op de tandarts rekening als techniek. Ik denk dat het heel lastig is om alles van te voren exact uit te rekenen. In jouw geval ga ik gevoelsmatig voor een TV4, maar zeg hem wel op tijd weer op. Voor mij lag het wat anders, ik heb 3 bruggen nodig en 1 implantaat, mogelijk ook nog orthodontie. Dit ga ik wel over 3 jaar uitsmeren, voor 2010 heb ik voor TV3 gekozen omdat de 'winst' daar waarschijnlijk hoger is dan de max 'winst' van TV4 welke € 876 is. Die ziekenhuiskosten waar jij het over hebt ben ik ook wel benieuwd naar of dat vergoed word dooir de verzekering en hoe dat dan zit in geval van behandeling in een kliniek.

Op het forum hier word trouwens over heel andere codes gesproken zie:
http://www.tandarts.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=20#implantaatkroon

Hier staat een code J97 overheadkosten implantaten op waarvan ik geen idee heb wat het is, misschien is het zelfde als de door jouw genoemde ziekenhuiskosten? Weet iemand wat J97 is?

Botopbouw vanuit de basis verzekering? Ik hoop het, maar ik ga er niet van uit.

Ik kan ondertussen trouwens de cadeaubon van Menzis via Evian wel bevestigen. Lastig dat kiezen tussen vliegles en Ferrari rijden :s
di, 12/22/2009 - 04:51 Permalink
myxomatosekonijn

Volgens mij zijn die J codes van de tandarts, de codes die ik noem zijn mbt een kaakchirurg. Mijn genoemde codes staan overigens ook wel in de verzekeringsvoorwaarden, maar die verdomde ziekenhuiskosten dus niet.

Dit was de reactie van Menzis:
' Het antwoord op uw vraag is:
Uit TandVerzorgd 3 worden de volgende behandelingen volledig vergoed:
- J01, Initieel onderzoek implantologie;
- J02, Verlengd onderzoek implantologie;
- J21, Plaatsen van het eerste implantaat per kaak;
- J22, Plaatsen van elk volgend implantaat in dezelfde kaak;
- J44, Vervanging abutment.

W.b. Wordt het implantaat geplaatst door een kaakchirurg? U krijgt dan maximaal 2 implantaten vergoed. De volgende kosten worden volledig vergoed

- 238060, Plaatsen 1e implantaat in de kaak;
- 238061, Plaatsen elk volgend implantaat per kaak;
- 238063, Vrijleggen van het implantaat of implantaten.

Kosten voor het ziekenhuis en techniek en materiaalkosten worden niet vergoed. Dit komt voor eigen rekening.

Uit TandVerzorgd 4 krijgt u alle behandelingen 80% vergoed. Er geldt een maximale vergoeding van € 1500 per kalenderjaar. De kosten mogen in rekening gebracht worden door uw tandarts, mondhygiënist, tandprotheticus of orthodontist.

U krijgt geen vergoeding voor een niet nagekomen afspraak."

Maar geen idee of die ziekenhuiskosten dan wel weer betaald (voor 80 % dan) worden bij TV en ze noemen niet dat de kosten ook in rekening gebracht mogen worden door een kaakchirurg. Ondoorzichtigheid :smt013

Denk dat ik in dit geval inderdaad beter kan gaan kiezen voor T4.

Tijdig opzeggen volgend jaar, Edwin, dan gaat het toch ook gewoon om voor 1 jan. 2011 op te zeggen of zie ik iets over het hoofd?
di, 12/22/2009 - 10:29 Permalink
myxomatosekonijn

Update: Alvast wat antwoorden op mijn eigen vragen, er is me weer wat duidelijker geworden na veel belletjes met verzekering en ziekenhuis en wie weet help ik er iemand anders nog mee:

De ziekenhuiskosten mbt het plaatsen van een implantaat (zonder specifieke code) moet ik zelf betalen (iets van 230 euro).

Het consult bij de kaakchirurg valt onder de basisverzekering (wel eerst eigen risico betalen).

Op de andere 2 vragen (nog) geen duidelijk antwoord.

Ben wel benieuwd of die ziekenhuiskosten (zonder specifieke upt code) ook gemaakt zouden worden als ik het bijv. in een kliniek zou laten doen, weet iemand dat? Of krijg je het dan wel vergoed? (zie namelijk ook allerlei J codes staan in de voorwaarden, maar die worden in mijn begroting helemaal niet genoemd).
di, 12/22/2009 - 13:41 Permalink
Edwin@Amsterdam

@ myxomatosekonijn

Wanneer de tandartsverzekering weer op te zeggen moet je even doorlezen in de voorwaarden, als je veranderd van basiverzekering zal het wel gewoon voor 01-01-2011 kunnen, maar als je alleen de tandartsverzekering wil opzeggen is er misschien wel een opzegtermijn.

Overigens, in jouw geval is het wel zaak het geheel van behandelingen binnen een jaar af te ronden, anders betaal je nogmaals de jaarpremie voor de tandartsverzekering. Je schrijft dat je al twee maal een apex hebt gehad daar, het zou mij niet verbazen als er aanzienlijk botverlies is. Is dit boven of onder? Botaangroei boven schijnt langer te duren, verder is er voor kiezen bij de kaakholten altijd een opbouw van bot nodig (sinuslift) als ik het allemaal goed begrepen heb.

Het hele gedoe van de vergoedingen rondom de implantaten is zeer mistig.
Op deze pagina http://www.tandartsennet.nl/patienteninfo/tarieven-behandelingen.html vind je twee PDF files met de prijzen en omschrijvingen van alle tandarts codes. Leg je dat naast de verzekeringsvoorwaarden dan kom je tot haast hilarische ontdekkingen. b.v. Menzis TV3 vergoed J20 en J21 maar niet J22 ….. volgens mij betekent dit dat implantaat plaatsingskosten van twee implantaten wel/niet vergoed worden naar gelang de plaats in de mond. b.v. een implantaat boven plus een implantaat onder worden beide vergoed, maar een implantaat linksboven en de andere rechtsboven, geeft recht op vergoeding van slechts een..........

Ik ga volgend jaar wel eens met mijn tandarts praten als ik de eerste brug laat zetten, ik ben al 30 jaar patiënt bij hem en hij heeft soms verrassende oplossingen. Zo heb ik een wortelkanaal behandeling en apex gehad dwars door een brug heen :p
di, 12/22/2009 - 20:58 Permalink
myxomatosekonijn

Bedankt voor het meedenken Edwin :)

Ik heb half januari het consult bij de kaakchirurg, dus had al wel ingecalculeerd dat het wel een tijd kan duren en moet het gewoon dit jaar afronden. Inderdaad is het goed mogelijk dat ik botopbouw moet krijgen, al hoop ik dat natuurlijk niet ;). Het gaat om een kies linksonder, dus dat is dan nog wat gunstiger....

Volgend jaar (2011) ga ik gewoon weer weg bij de verzekeraar (het liefst was ik bij mijn huidige gebleven maar dan krijg ik niets vergoed).

Uiteindelijk ga ik toch maar voor T4 denk ik...weet toch niet precies waar ik nu goed aan doe en je kan toch niet alles van te voren weten... :)
wo, 12/23/2009 - 11:54 Permalink