Beste verzekering voor de tandarts?

Author:
Myself000
Posted:
ma, 12/06/2010 - 18:41
Goede avond,

Ik zit met een vraag, ik ben lang niet bij de tandarts geweest, vanwege angst voor de tandarts.

Nu zit ik op een punt dat ik veel moed bijelkaar heb gespaard, om waarschijnlijk toch heel snel de stap naar de tandarts te zetten.

Daarbij zit ik nu wel met een vraag, welke tandarts verzekering is voor mij het beste?

Heb nu een verzekering lopen bij Menzis Pakket 2 € 116,50 Per maand. Word vanaf 1 Januarie 136,50 Per maand.

Heb ik daar voldoende aan, of kan het nog beter?

Alvast bedankt voor de moeite..
Groningen

dat hangt er maar net vanaf wat er moet gebeuren. Je kunt jaren niet geweest zijn, en geen behandelingen nodig hebben, of een x aantal vullingen moeten hebben. Bij Menzis moet je er even op letten dat het een sommen-polis is; je krijgt dus afh van de aanvullende verzekering maar een maximaal aantal vullingen per jaar vergoedt.

Om tandarts-verzekeringen goed naast elkaar te zetten, kan je het beste kijken op; http://www.allesoverhetgebit.nl
ma, 12/06/2010 - 22:39 Permalink
Myself000

Bedankt voor het reageren.

Ik moet nog op controle, maar ik zie vanuit mijn oogpunt 4 gaatjes.
Ooit moest ik een wkb ondergaan, ik ben daar niet opkomen dagen, dus ik denk dat dat ook nog moet gebeuren, en wie weet wat nog meer..

Alleen zit ik nu met een vraag, ben nu 4 jaar Menzis klant, is het zo dat je een bepaalde tegoed opspaart als je nooit gebruik hebt gemaakt van je verzekering?
Of doet dat er niet toe.
zo, 12/12/2010 - 12:16 Permalink
alpifresh

Alleen zit ik nu met een vraag, ben nu 4 jaar Menzis klant, is het zo dat je een bepaalde tegoed opspaart als je nooit gebruik hebt gemaakt van je verzekering?


Helaas, zo werkt geen enkele verzekering.
'Tegoed opsparen' hoort bij een telefoonabonnement. Dan gaat het om iets wat je al gekocht hebt maar nog niet verbruikt.
'Jezelf verzekeren' is geen 'kopen', maar regelen dat de verzekeringsmaatschappij de rekening betaalt als dat nodig zou zijn. En dat moet je ieder jaar opnieuw regelen.

Wat je wel kunt overwegen is om een deel van de behandeling in dit jaar te doen, en een deel volgend jaar. Dan maak je gebruik van de dekking van 2 jaren. Maar check eerst de kleine lettertjes, niet iedere verzekeringsmaatschappij accepteert dit klakkeloos.
zo, 12/12/2010 - 15:16 Permalink
vV

denk dat nog dit jaar wat doen niet meer gaat lukken...als ik naar mijn eigen agenda kijk: planning vrij ergens 2e helft januari, afhankelijk van wensen over tijdstippen wellicht nog later zelfs.
Beetje laat om daar nog wat mee te doen...
Wat is een goede verzekering. Voor de een de goedkoopste (maar minste dekking en dan dus eigenlijk niet eens nodig deze af te sluiten...) maar naarmate dekking hoger veel meer premie per maand (waardoor je een groot deel van de extra vergoeding dus gewoon zelf betaalt...)

Ik ga daar geen advies in geven. Mag iedereen elkker zelf weten, vergoedingoverzichten zijn (meestal globaal, zonder de kleine lettertjes en bijzondere voorwaarden..) inmiddels wel te vinden op inetrnet. Overigens is het bedrag wat u noemt niet alleen de premie voor tandartsverz, ook de basisverz.
zo, 12/12/2010 - 16:27 Permalink
Legendary

Nogmaals bedankt voor de snelle reply.

" Even voor de duidelijk, Myself000 was een tijdelijke account van mij, kon mijn wachtwoord niet meer opvragen "

Ontopic.

Ik zal dus even moeten kijken welke verzekering het beste bij mij past.
Ondanks dat ik een enorme angst heb voor de tandarts, zal ik toch een afspraak moeten maken.

Ik hoop dat mijn tandarts toch nog ergens wat tijd heeft, alleen weet ik niet of ik na 5 jaar nog wel ingeschreven sta..

Met vriendelijke groet.
zo, 12/12/2010 - 16:45 Permalink
vV

als u niet uitgeschreven bent, oftewel de tandarts daar mededeling van gedaan heeft , in ieder geval op het laatst bekende adres, bent u gewoon nog ingeschreven. Als u inmiddels verhuisd bent zonder de tandarts te verwittigen kan ik het mij voorstellen als ie moeilijk zou gaan doen...
zo, 12/12/2010 - 17:03 Permalink
Legendary

Ik heb mezelf niet uitgeschreven, zit al ruim 9,5 jaar bij die tandarts, dus zal nog wel in het systeem zitten.

Mijn tandarts heb ik nooit wat over te klagen gehad, ging er heen met een goed gevoel, tot op gegeven moment ik in het weekend naar een andere tandarts moest..
zo, 12/12/2010 - 20:00 Permalink