Behandeling onder narcose en vergoeding Menzis

Author:
dineke508
Posted:
zo, 05/20/2007 - 12:46
Ik ben al heel lang niet naar de tandarts geweest. En ben er ook ontzettend bang voor alleen al de gedachte geeft me buikpijnen.
Nu heb ik een kliniek gevonden op internet in aplhen aan de rijn, waar ze onder narcose mensen behandelen. De perfecte behandeling voor mij dus :lol: . Nu is mijn vraag hebben mensen ervaringen met deze kliniek en kun je me ook vertellen in hoeverre het vergoed word? Ik ben verzekerd bij menzis pakket 2.

Ik hoop dat ik reactie's krijg,

mvg Dineke
Spiegeltje

Door de zoekfunctie van het forum te gebruiken met "Alphen" als trefwoord vindt je al veel reacties. Volgens mij zijn verreweg de meeste positief.

Wat de vergoeding betreft: de narcose zelf wordt meestal niet door de verzekering vergoed, Menzis vergoedt die volgens mij niet. Kost een paar honderd euro geloof ik (ik weet het niet precies).

Voor de rest hanteert Alphen de gebruikelijke tandartstarieven. In de Polisvoorwaarden van Menzis staat uit gebreid aangegeven of en zo ja welk deel ze vergoeden. Het is vooraf niet te zeggen dat hangt van de behandeling af. Laat vooraf een schriftelijke begroting maken, dan kun je het zelf nagaan of bij Menzis navragen.

Menzis is dus nog zo'n (ouderwetse) verzekering met ingewikkelde voorwaarden en vergoedingen waar je als patient niet goed en meestal ook niet beter van wordt. Veel beter kun je een verzekering nemen die gewoon tot een bepaald bedrag per jaar een vast percentage vergoed, zonder dat gekeken wordt naar de codes. Maar dit ter zijde.
zo, 05/20/2007 - 14:11 Permalink
Hannez

Hoi,

Bij mij is de narcose wel vergoed als voorwaarde dat de behandeling in het ziekenhuis plaats vind. je tandarts daar kan een aanvraag doen voor de narcose de rest betaal je zelf of wordt eventueel vergoed door menzis (indien je aanvullend verzekerd bent)

ik ben 25 mei 2007 geholpen
di, 05/29/2007 - 09:18 Permalink
rryanne

Hoi
Ik ben inmiddels al 3 keer dit jaar bij hun geweest. En ik kan het je aan raden!
Ondanks dat bij mij de narcose behandeling niet vergoed wordt blijf ik komen. Ik zit bij IZZ.
De volgende dag na je behandelng wordt je nog gebeld over hoe de behandeling is verlopen of je klachten hebt en of je nog vragen hebt.
Hopelijk heb je hier wat aan want het heeft mij zeker geholpen.

Groetjes Ryan

Ps de kosten van de narcose bedragen 500,- euro voor 2 uur en 275,- euro voor 1 uur
ma, 08/13/2007 - 12:43 Permalink
vV

behandeling onder narcose dient vooraf aangevraagd te worden. Kan bv wegens erge angst. Menzis is hier met behandelingen in een CBT niet streng mee . Wel met behandelingen buiten de deur van een CBT ik neem aan om wildgroei te voorkomen. Maar machtiging vooraf is wel een vereiste, dat kan de behandelaar dus doen.

gebruik anders de zoekfunctie ook voor narcose, bijzondere tandheelkunde, angstbehandeling
ma, 08/13/2007 - 14:35 Permalink