behandeling door vervangende tandarts

Author:
melissaaaa
Posted:
do, 08/13/2009 - 23:16
hallo allemaal,


Mijn eigen tandarts is met vakantie.
Nu ben ik naar een plaatsvervangende tandarts geweest.
(stuk kies af + gedeeltje vulling)
Nu hebben ze alleen een noodvulling bij toegepast...(v10/v12)
Waarom doen ze dan niet meteen alles i.pv. noodvulling???


Groet,

Melissa
Spiegeltje

Ik weet niet wat de tandarts precies heeft gedaan maar de codes V10 en V12 zijn in ieder geval voor normale restauraties, dus geen noodvullingen. Het vullen van gaatjes of herstellen van afgebroken elementen wordt, zo ver ik weet dan, standaard niet met noodvullingen gedaan maar meteen definitief. Maar ik ken de details van de situatie natuurlijk niet en ben geen tandarts.

Het is wel zo dat een waarnemende tandarts geen grote behandelingen uitvoert die kunnen wachten tot de eigen tandarts weer terug is. In uw geval zie ik niet zo snel dat daarvan sprake is.
vr, 08/14/2009 - 00:49 Permalink
Groningen

dat is maar net afh van wat er gebeurd is; als er een stukje kies en amalgaam zijn losgekomen, kan je dit vullen met composiet, met een vervolg-plan bij de eigen tandarts voor het opnieuw opbouwen van de kies, als er bijv een grote amalgaam-opbouw op zit. Dit is vaak te tijd-intensief voor een waarnemende tandarts.

Aan de codes is te zien dat er is gevuld met composiet, dit zegt echter niets over wat de rest van de behandeling moet zijn/worden...
vr, 08/14/2009 - 11:55 Permalink