Begroting implantaat hoger dan werkelijke rekening

Author:
Amsterdam
Posted:
wo, 07/29/2015 - 16:28
Hoi allemaal,

Is een begroting (voor implantaat bv) een inschatting? Waar maximale prijzen worden gehanteerd? Of staat het bedrag dat op de begroting staat vast? Mits er extra kosten bij komen of niet natuurlijk.

Wat ik echt wil weten: Kan een begroting hoger uitvallen dan de uiteindelijke kosten die de patient betaald?
Grappa

Een begroting kan iets hoger of lager uitvallen, vreemd dat hetbtich vaak meer wordt maar dat terzijde. Een marge die vaak in procedures wordt gehanteerd is 10%, de zorgverlener moet het verschil natuurlijk wel kunnen uitleggen. Als de begroting veel meer afwijkt en zeker wanneer behandelingen zijn uitgevoerd waarover de patiënt vooraf of tijdens de behandeling niet is geïnformeerd kan dat niet zomaar. Er is immers niet altijd voldaan aan de wet (WgbO) die aan de zorgverlener de informatieplicht oplegt en ook ex of impliciete toestemming van de patiënt vereist.
wo, 07/29/2015 - 17:46 Permalink
Amsterdam

Dank je voor de reactie. Ik betaal tot zover 300 euro minder. Dit kan dus voorkomen?
Ik heb nu alleen nota binnen gekregen van de kroon en techniekkosten. Deze kosten zijn sowieso lager dan op de begroting staan.
Net met verzekering gebeld: codes j01 (initieel onderzoek implantologie) en j97 (overheadkosten) zijn niet ingediend. Komt dit nog? Komt er soms toch een nota achteraf, doordat deze is vergeten? Ook zijn de kosten per behandeling bij meerdere codes op de begroting dus hoger dan daadwerkelijk ingediend zijn bij de verzekering. Worden maximumtarieven altijd standaard gehanteerd op een begroting?

Veel vragen, maar alvast ontzettend bedankt voor de opheldering.
wo, 07/29/2015 - 19:38 Permalink