Begroting hervulling porselein

Author:
Meppellenbroek
Posted:
do, 05/01/2014 - 10:53
Mijn tandarts adviseert me om twee kiezen te vullen met porselein. Ik ben geschrokken van de kosten en ben benieuwd of dit de verwachtte kosten zijn en of de soort oplossing logisch klinkt.

Het gaat om de twee achterste kiezen in m'n onderkaak. Er zit nu een vulling in (metaalkleurig, wat weet ik niet meer) en volgens m'n tandarts zijn ze niet meer zo goed en moeten vervangen worden. Volgens de tandarts konden ze alleen samen vervangen worden.

We hebben zowel composiet als porselein besproken, de tandarts raadde in dit geval porselein aan. Ik begreep dat porselein langer mee gaat dan composiet maar tegenover hogere kosten. Vaak lees ik zelf ook dat voor porselein gekozen wordt ivm het uiterlijk. Alleen aangezien het om de twee achterste kiezen gaat lijkt me dit minder belangrijk.

Bij porselein zouden de kosten min. 500,- zijn voor alleen het materiaal en 800,- / 900,- voor het totaal (dit alles per kies).

Klinkt de gekozen oplossing (porselein) als een logische?
Zijn dit normale kosten bij zo'n behandeling?

Ik hoor graag. Ook als dit te weinig info / te persoonlijk afhankelijk is.
vV

ik vraag mij af waar die bedragen vandaan komen. Klinkt ook als iemand die op zoek is naar werk. Ze moeten gelijktijdig anders kan het niet ? bullshit, kan prima gefaseerd.
Of composiet nog kan is zonder foto's niet te beoordelen.
Gemiddelde techniekkosten voor een porseleinen kroon zijn een regio 250-275 per stuk, doe daar nog eens werk tandarts met verdoving en foto en zo bij zit je aan een 550,- per stuk.
Helemaal achterin kan je voor bv bruxzir kiezen, iets minder mooi maar wel een 100,- per stuk goedkoper.
Ik heb het vermoeden dat de tandarts met cerec werkt, maar dan zou eigenlijk techniek en materiaal minder moeten zijn ipv fors meer.
do, 05/01/2014 - 13:04 Permalink
vV

persoonlijk ben ik van mening dat er geen indicatie voor cerec (meer) bestaat. De randspleet is wellicht verbeterd inmiddels, maar als je met composiet niet meer weg komt , heb je het mi over een volle kroon.
Er zijn maar weinig tandartsen in NL die een cerec echt ten volle weten te benutten en het goed beheersen ook met inkleuren en zo een fraaie kroon ervan maken. En hem niet gebruiken als money machine door exorbitante techniek/materiaalkosten te rekenen. Ik denk dat daar ook een deel van de negatieve bijsmaak vandaan komt. Ook de manier waarop ie verkocht wordt (apart seminar om optimaal rendement te behalen). Ik vrees (zeg niet dat het zo is want kan het niet bewijzen) dat bij velen de indicatie ook minder zuiver wordt , ding kost toch serieus geld..
do, 05/01/2014 - 18:11 Permalink