alles eruit, maar geen verzekering

Author:
ellende
Posted:
ma, 12/31/2007 - 18:38
hallo, ik ben 27 jaar, en ben, door financiele redenen en angst, ongeveer een jaar of 8 niet meer bij de tandarts geweest voor controle oid... wel ben ik in het afgelopen jaar twee keer geweest om kiezen te laten trekken.
de staat van mijn gebit is rampzalig... ik kan niet meer normaal lachen, en moet al toegeven dat ik probeer om contact zoveel mogelijk probeer te vermijden, omdat ik niet wil dat anderen mijn tanden kunnen zien...

nu weet ik dat ik niet meer zo door wil... maar ik heb schijnbaar helemaal geen verzekering voor het gebit, want ik kreeg een bericht van de tandarts dat ze het niet via de verzekering (vgz) konden laten vergoeden.

nu zou ik willen weten of ik op een of andere manier toch een vergoeding of anders korting kan krijgen op een prothese, of nog beter implantaten met klikprothese
JW Vaartjes

Allereerst moet je je de vraag stellen of het gebit inderdaad zo slecht is dat je alles moet laten trekken.

Een kunstgebit/ volledige prothese wordt voor 75% vergoed en indien de tandarts je verwijst naar de kaakchirurg voor de extracties dan wordt dit 100% vergoed.

Implantaten kunnen pas aangevraagd worden als er sprake is van een geslonken tandeloze kaak, waarschijnlijk zal dit minimaal een jaar na het plaatsen van het gebit zijn. Bij strenge adviserende tandartsen van sommige zorgverzekeraars mogelijk langer.
di, 01/01/2008 - 15:49 Permalink
ellende

nou, als er een groot aantal tanden inzitten die al voor de helft zijn afgebrokkeld, denk ik niet dat het nog de moeite is om er iets aan te laten doen...

ik had ooit met vgz gebeld, en daar wisten ze mij te vertellen dat ik niet was verzekerd voor tandheelkunde...
kan het niet zo zijn dat ze iets hebben van: je bent zelf te laks geweest om je gebit bij te houden, en nu hoef je niet meer bij ons aan te komen als je geld nodig hebt om er alles uit te laten halen?
wo, 01/02/2008 - 00:45 Permalink
Spiegeltje

kan het niet zo zijn dat ze iets hebben van: je bent zelf te laks geweest om je gebit bij te houden, en nu hoef je niet meer bij ons aan te komen als je geld nodig hebt om er alles uit te laten halen?
Het is veel simpeler: je bent eenvoudig niet aanvullend verzekerd voor tandheelkunde, dus waarom zouden ze dan moeten vergoeden?
wo, 01/02/2008 - 16:48 Permalink
hello jozefien

het geld dat ik al jaren betaal voor een aanvullend pakket, heb jij al die jaren kunnen uitsparen, voor dat geld kun je heel wat laten doen :wink: want dat is niet mis elke maand.
tja, het is een keuze, extra verzekeringen nemen en misschien teveel betalen, maar als het nodig is een gedeelte terug kunnen krijgen of niet bijverzekeren. Die keuze heb jij gemaakt door het niet te doen en ik door het wel te doen. :smt006
wo, 01/02/2008 - 17:17 Permalink
Holmes

hallo
ook ik heb er alles uit laten halen
en had geen extra tandverzekering
maar ieder ziekenfonds moet toch 75% betalen en zelf doe je een eigen bijdrage
meer niet
das voor iedereen toch t zelfde

De basisverzekering kent een vergoeding van 75% voor het maken van een volledige prothese. Als de tanden echter nog getrokken moeten worden dan wordt dat niet door de basisverzekering vergoed en heb je wel degelijk een tandartsverzekering nodig.
di, 04/15/2008 - 08:02 Permalink