Alleen een aanvullende verzekering?

Author:
lailasoer
Posted:
wo, 12/14/2005 - 20:56
Is het mogelijk om alleen een tandverzekering af te sluiten? Ik ben al voor mijn ziektekosten verzekerd, maar wil graag bij een ander bedrijf mijn tandenverzekering afsluiten - bij welke maatschappij kan dat?

mvg.
LS
Moon

nee dat kan niet. Je moet een basisverzekering hebben en op die bestaande verzekering kan je je aanvullend verzekeren. Dus bij dezelfde maatschappij.
wo, 12/14/2005 - 21:07 Permalink
de digitale tandarts

Het kan inderdaad, maar de meeste maatschappijen bieden het alleen aan in combinatie met de basisverzekering.
wo, 12/14/2005 - 22:44 Permalink
Moon

Is dit nieuw sinds de nieuwe zorgverzekeringswet of was dat altijd al zo?

Wat ik me nu af zit te vragen: is het niet zo dat bepaalde dingen al bij de badsisverzekering inzitten en dat je bv. 75% vergoed krijgt en als je aanvullend verzekerd bent bij dan de resterende 25% ook vergoed krijgt. Maar als je bij verschillende maatschappijen bent hoe wordt dat dan opgelost? Is dat niet één of ander bureaucratisch gedoe? Want wie vergoed dan wat?

Ben je dan ook niet duurder uit? Tandheelkunde is natuurlijk vrij duur. Als ik naar mijn polis kijk.. ik betaal ruim €16 per maand voor mijn aanvullende verzekering (uitgebreide versie zeg maar) maar dat is bovenop mijn basisverzekering. Als ik kijk naar de onkosten die ik op jaarbasis maak voor mijn tandheelkundige behandelingen, controletje hier, rontgenfoto daar, zo nu en dan een vulling, naar de mondhygieniste etc. etc. kom ik boven de kosten uit die ik op jaarbasis betaal aan verzekering...
wo, 12/14/2005 - 22:58 Permalink
dj

Link plz?

Ik heb hem nog niet echt kunnen vinden. Klik niet op Meeus links dingen met Engelse tekst trouwens, had vette malicious code daar nu even maar kweet niet hoe of wat.
wo, 12/14/2005 - 23:07 Permalink
de digitale tandarts

Ik las ook in het NRC dat 48% procent van de uitkeringen van de aanvullende verzekeringen op gaat aan tandheelkunde...

Het is altijd al lastig geweest om los van je hoofdverzekering een aparte aanvullende tandartsverzekering af te sluiten, ik denk dat het met de concurrentie van het nieuwe zorgstelsel wel makkelijker is geworden.

Naar ik meen wordt alleen de prothese (en reparaties van) voor 75% vergoed door je basisverzekering. Mocht je een natura verzekering hebben en de tandarts heeft geen contract met de betreffende zorgverzekeraar dan kan dat een probleem zijn. Indien er wel een contract is, zal de tandarts 75% naar de hoofdverzekering sturen en 25% rechtstreeks naar de patient en indien de patient aanvullend verzekerd is, kan hij/zij dat bedrag weer terug krijgen van de aanvullende verzekering.
wo, 12/14/2005 - 23:10 Permalink
vV

de basisverzekering komt ongeveer overeen met de huidige zfds verzekering, de hoofdstukken bijzondere tandheelkunde en jeugdzorg zijn lineair overgenomen. Het is mogelijk de aanvullende verzekering en basisverzekering bij verschillende maatschappijen af te sluiten maar dit geeft wel meer administratie, en ook de noodzaak meerdere originele rekeningen te krijgen, want de ene moet naar de basiverzekering, de andere naar de aanvullende, en dat kan eigenlijk pas wanneer de vergoeding van de basisverzekering binnen is, want de AV komt alleen aan de orde voor wat er overblijft na vergoeding uit de baisverzekering.

Voor tandheelkunde is dit eigenlijk geen probleem, en alleen van toepassing op de eigenbijdrage VP. Alle zorg voor volwassenen en bv orthodontie voor kinderen is verder alleen opgenomen in de AV, dus die kan rustig elders afgesloten worden zonder dat er sprake is van echt vervelend veel extra administratie. Alleen even in de gaten houden dat de nota naar de goede maatschappij gaat.
do, 12/15/2005 - 08:57 Permalink
lailasoer

OK, ontzettend bedankt! Ik wou het graag los doen want ik heb bijna mijn hele leven in het buitenland gewoond en ben dus verzekerd met een internationaal bedrijf. Mijn ouders hebben nooit een tandenverzekering voor mij afgesloten, maar ik vind het nu toch wel een goed idee om dat te doen - het is natuurlijk het makkelijkst als ik dat gewoon in Nederland doe - maar ik wil nog wel gewoon mijn andere ziektekostenverzekering bij mijn huidige maatschappij laten - want daar ben ik al jaren verzekerd, maar ivm administratie is het juist makkelijker denk ik om in NL een tandverzekering los af te sluiten...
do, 12/15/2005 - 10:31 Permalink
dj

Nou de Meeus polis daar is online weinig specifieks over te vinden, behalve dat hij de NMT keuring heeft doorstaan wat weliswaar een hoopvol teken is, maar wat helaas geen specifieke info geeft.
do, 12/15/2005 - 15:32 Permalink
vV

meeus polis: controles en tst 2x pj 100%,
max 250,= pj 70% verg premie 9.95,
500,- p.j. 80% verg 14,95,
1000,= per jaar 80% verg 17,95.

Verder geen kleine lettertjes, behalve 1 jaar wachttijd als er nu geen verzekering loopt waar kronen meeverzekerd zijn.

telnr 076-5313481. uitgevoerd door Nedasco verzekeringen.
do, 12/15/2005 - 16:04 Permalink