acceptatie tandartsverzekering van immigrant (Turkije)

Author:
12345
Posted:
wo, 06/28/2006 - 13:22
Vorige maand is mijn vriend, die uit Turkije komt, bij mij komen wonen in Nederland. Hij heeft uiteraard een MVV en we zijn nu in afwachting van een VVR (visum waarop wordt aangegeven dat hij hier ook mag blijven). In Nederland is het niet mogelijk om je te laten verzekeren voor bij een normale verzekeringsmaatschappij als je nog niet in het bezit bent van een VVR.
Mijn vriend heeft nu dus een noodverzekering maar die dekt alleen spoedeisende medische kosten, maar geen tandartskosten. In verband met een ontsteking moest hij vorige week naar mijn tandarts. Die heeft hem uitstekend geholpen en daar ben ik blij om. Mijn tandarts constateerde echter ook (en dat verwachtte ik ook wel) dat er “veel” gedaan moet worden. Volgende maand heeft hij een vervolgafspraak en dan wordt meer foto’s genomen en krijgt hij een behandeling om zijn tanden wat sterker te maken (ik denk dat dit een fluorbehandeling is). Deze kosten komen uiteraard voor mijn eigen portemonnee.

Nu is mijn vraag de volgende:
Ik zelf heb bij Menzis een maximale verzekering (alles aanvullend, ook de tandarts). Ik wil deze verzekering ook afsluiten voor mijn vriend als hij de VVR heeft. Ik weet alleen niet wat Menzis zal zeggen. Ik heb hen al gebeld en zij zeggen dat hij gesaneerd moet zijn. Als ik daarover verder vraag (want ik las op deze site dat dat niet eens meer zo bestaat) dan kan de helpdesk mij daar ook niet mee helpen (“nou gewoon gesaneerd” was het antwoord).
Hij is dan al onder behandeling bij mijn tandarts maar er zal wel het e.e.a. in staan over grote dingen die gebeuren moeten. Zal mijn verzekering zeggen dat eerst zijn gebit volledig gerenoveerd moet zijn voor hij wordt aangenomen of is al voldoende dat er iig een start is gemaakt?

Alvast dank voor uw aandacht
de digitale tandarts

Veel maatschappijen werken met keuringsrapporten. In een dergelijk rapport moet de tandarts aangeven welke toekomstige behandelingen hij/zij verwacht en indien er dus veel moet gebeuren is het de vraag of je wordt toegelaten.
Er zijn ook maatschappijen met polissen zonder keuringsrapport, shoppen zou kunnen lonen...

Succes.
wo, 06/28/2006 - 13:26 Permalink
Holmes

Ik weet niet of ze daar een acceptatiebeleid hebben, maar op een ander gedeelte van het forum hadden ze het over Ander Zorg, Ik heb daaraom gekeken naar de vergoedingen bij Ander Zorg. Die zijn behoorlijk volledig en voor niet al te veel geld. Ik zou zeggen, kijk eens op hun website.
wo, 06/28/2006 - 16:03 Permalink