1ste afspraak gemist

Author:
Early
Posted:
do, 03/31/2016 - 09:25
Ik had vandaag een eerste controle bij de tandarts om 09.30. tot overmaat van ramp werd ik om 08.35 gebeld dat ik moest werken.
Ik heb de afspraak afgezegd en vraag me af of ik beboet word. Ik ben namelijk nog niet officieel ingeschreven bij de tandarts.
Van de week heb ik mij ingeschreven via een online formulier. Bij de afspraak zou mijn identiteitskaart en zorgpas gecontroleerd worden.
Aangezien dit nog niet gedaan is vraag ik me af of het toegestaan is om mij alsnog te beboeten voor deze gemiste afspraak?
Lieneke

Afspraak gemist = afspraak gemist, zou ik zeggen. Maar zonder je in te schrijven wordt het lastig een rekening versturen.
Ik zou er flink van balen als iemand niet kwam en een uur van te voren pas afbelt. Jij moest werken, maar zij moesten ook werken...Had je je werk niet kunnen zeggen dat je later kwam?
do, 03/31/2016 - 14:57 Permalink
ChristiaanP1

Ik vind het altijd zo jammer dat je een boete kunt krijgen. Soms kan je er toch gewoon niets aan doen? Hopelijk zijn ze in dit geval redelijk en krijg je geen boete. Succes!
di, 07/05/2016 - 17:33 Permalink
vV

tijdje geleden dat ik gereageerd heb...maar het is geen boete, het is een schadevergoeding. U reserveert tijd bij de tandarts. Vervolgens komt u niet, maar wilde schade die u daarmee de tandarts berokkent nog doorschuiven naar hem ook. wanneer ik schade aan mijn auto rijdt verwacht ik toch ook niet dat u die betaalt? Ook al kan ik er niets aan doen dat ik die schade heb..
U heeft vrijwillig die afspraak gemaakt. Vrijwillig is wat anders dan vrijblijvend. Wees fatsoenlijk en accepteer de logische consequentie gewoon zonder de draai dat de tandarts moeilijk doet als hij een rekening voor de niet nagekomen afspraak en dus zijn verloren tijd en doorlopende kosten stuurt.. Want de tandarts heeft wel kosten aan de tijd die voor u gereserveerd was.
wo, 07/06/2016 - 08:29 Permalink