15 jaar niet geweest, welke verzekering ?

Author:
gerardk
Posted:
di, 08/28/2012 - 17:38
hallo

Na 15 jaar niet bij de tandarts te zijn geweest nu dan eindelijk toch door kleine kaakontsteking maar eens een tandarts bezocht.
stap 1 : 6 resten van kiezen moeten dmv extractie verwijderd, blijk goede verstandskiezen te hebben die in een later stadium evt gebruikt kunnen worden als vervanging voor de nu ontbrekende kiezen. Verder wat gaatjes, schoonmaken, etc. Op zich niet heel schokkend, allemaal wel te verwachten. Op zich ook wel een goed gevoel bij de tandarts, neemt de tijd, neemt mijn angt serieus. Evt lachgas mogelijk, maar doe ik liever niet. Het ziet er in ieder geval naar uit dat ik het komende jaar regelmatig voor diverse behandelingen bij de tandarts (en mondhygienist) te vinden ben.

Nu de volgende vraag, ik ben verzekerd bij zilverenkruis/achmea, basis met een uitbreiding, maar geen tandartsverzekering. Ik heb wat spaargeld maar zou toch graag willen weten wat het het slimst is om te doen qua tandarts verzekering.
Ik begrijp dat de meeste 100 en 75% dekkingen vragen om een verklaring van de tandarts dat bij mij alles voor elkaar is. Dat is dus geen optie. Wat is voor mij de slimste route, en bij welke verzekeraar kan ik het best terecht ?

alvast dank,
Miriam1978

Ik zit bij Ditzo, vergoeden 100 % tot 750 euro en 75 % van 750 tot 1000 euro (incl. Techniekkosten kronen/bruggen) Een vriendin van mij heeft de befaamde/beruchte verzekering van Menzis. Voor een aanzienlijke premie ontvang je maximale dekking. Beide verzekeraars vragen geen tandartsbeoordeling. Gewoon wat sites van verzekeraars vergelijken op voorwaarden is mijn advies.
di, 08/28/2012 - 20:53 Permalink
vV

Ik begrijp dat je de behandelingen dus pas volgend jaar wilt gaan laten doen. Ik wet niet wat alles bij elkaar kost, maar de meeste verzekeringen zijn. Inmiddels bijna een sigaar uit eigen doos te noemen, gezien hoge premie en ingeperkte vergoedingen. Ik weet ook niet hoe de drempel ligt. Voor fiscale aftrek bijzondere ziektekosten, dat is wellicht een handigernoptie als het allemaal aardig over de drempel heen komt. Moet je wel alles dit jaar afronden, maar dan ben je er voorlopig ook weer vanaf , en heb je geen verzekering nodig.
wo, 08/29/2012 - 21:17 Permalink