100% vergoeding bovenklikprothese?

Author:
Venus
Posted:
di, 04/08/2008 - 21:11
Ik wou graag weten of een volledig bovenklikprothese ook voor 100% vergoed wordt, ik heb een aanvullende verzekering voor de tandarts met 2 * Ik heb al jaren een gewone prothese, maar het bevalt mij totaal niet!

Met vr. groet, Venus
JW Vaartjes

Sinds januari is het hoofdstuk implantologie zodanig gewijzigd dat er geen sprake meer is van een een ernstig geslonken onderkaak, maar ernstig geslonken kaak.

Dit opent meer deuren naar de vergoeding van implantaten in de bovenkaak, maar uit mijn eigen ervaring zie ik zorgverzekeraars het begrip 'ernstig geslonken' strenger toepassen in de bovenkaak dan in de onderkaak.

Vraag een consult aan bij een implantoloog en probeer de aanvraag!

Mvg
wo, 04/09/2008 - 00:00 Permalink
Holmes

Als ik jou was zou ik de tandarts gewoon vragen een aanvraag in te dienen bij de zorgverzekeraar. Ik denk alleen niet dat de reden: "De gewone prothese bevalt me niet" voldoende reden zal zijn voor de zorgverzeraar om toestemming te geven. Er moet wel een medische reden, zoals een enrstig geslonken kaak, aan ten grondslag liggen.
do, 04/10/2008 - 07:54 Permalink
marina

Mijn moder heeft sinds een jaar een bovengebid en dat bevalt ook niet
Bij haar is het zo dat de bovenkant smaller is dat de onderkant van de kaak, waardoor het gebit niet aansluitend kan worden gemaakt aan de bovenkant ( hij trekt niet vacuum zeg maar)
zij is ook bij trias verzekerd maar die wiegeren haar een klikgebit te vergoeden.
Het is natuurlijk behoorlijk prijzig, maar met een klapperen bovengebit kom je ook niet ver...
vr, 04/18/2008 - 09:01 Permalink
mamjean

hoi, t zal niet makkelijk zijn als er geen medische indicatie is, mijn man is 10 jaar bezig geweest met onderkaak en 15 jaar met bovenkaak, ondanks dat er geen gebit bleef zitten. Zijn gebit is zeker 15 x gerebased, en nog zat het met elke boterham overdwars in zijn mond, met niezen of lachen lag het op de grond. Lachwekkend maar is het echt niet. ondanks dit deed de verzekering erg moeilijk.
Pas nadat het ACTA SBT en AMC in samenwerking de aanvraag hadden ingediend met allerlei verklaringen heeft hij pas toestemming gekregen. Boven kaak heeft ook botopbouw gehad en moest bij het AMC gebeuren zo ook de implantaten.
De opbouw, dus prothese en brug is bij het SBT gebeurd. Zonder deze samenwerking van implantoloog en sbt en acta had hij waarschijnlijk nog met de prothese gelopen. Of je moet het zelf betalen . maar dat is een dure geschiedenis.
Net wat de specialisten schrijven je moet bij een implantoloog zijn, tandarts kan je wel doorsturen maar niets meer.
Er zijn tandartsen die ook implantaten zetten, maar voor vergoeding van de kosten moet je altijd eerst een schriftelijke toestemming hebben anders vergoeden ze niets.
veel succes
vr, 04/18/2008 - 15:55 Permalink