1 Kies getrokken, twee gerekend

Author:
hektor
Posted:
ma, 03/19/2018 - 13:31
Goedemiddag,

Enkele weken terug heb ik een kies moeten laten trekken, deze zat voor mij linksboven naast die waar mijn verstandskies ooit heeft gezeten. Dit is door een plaatsvervangende tandarts gedaan, aangezien mijn eigen niet aanwezig was, aangezien ik de nacht ervoor geen oog heb dicht kunnen doen van de pijn.

Verbaasd was ik echter toen ik de rekening onder ogen kreeg; er was het volgende in rekening gebracht:

H11 el.nr. 27 Trekken tand of kies € 41,44
H16 el.nr. 28 Trekken volgende tand of kies. in dezelfde zitten en hetzelfde kwadrant € 30,94

Nadat ik hierover heb gebeld, zei de assistente dat de tandarts ook gelijk een verstandskies heeft getrokken. Onmogelijk aangezien de kaakchirurg dat enkele jaren geleden al heeft gedaan. Wel zei de dienstdoende tandarts iets over het verwijderen van 2 wortels (die blijkbaar zijn blijven zitten en aan de verstandskies toebehoorden), voor hij de pijnlijke kies heeft verwijderd. Dat voor dit klusje van nog geen 20 seconden € 30,= wordt gerekend vind ik persoonlijk nogal grof; het is bovendien geen kies geweest die op die plek verwijderd is, het waren slechts twee wortels waar ik geen last van had en die ongevraagd zijn verwijderd. Hierom ben ik dus eigenlijk van plan om over deze kosten in discussie gaan...

Wellicht kan een tandarts die actief is op dit forum mij vertellen of het wel of niet normaal is dat deze wortels ook zijn verwijderd, en dat deze kosten hiervoor worden berekend...?

Bij voorbaat hartelijk dank!

Mvg,

Remco
vV

Het is normaal dat dergelijke wortelresten verwijderd worden ja, die zijn bron van ontstekingen. Er had alleen bij behandeling best wel even gecommuniceerd mogen worden dat die er zaten en ook weggehaald gingen worden.
Ook al was het wellicht redelijk makkelijk, dat mag ook gerekend worden ja. het werk is immers gedaan. Dat staat los van de benodigde tijd ervoor.
ma, 03/19/2018 - 15:41 Permalink