1 implantaat welke verzekeraar vergoedt het meest?

Author:
c.dejonge
Posted:
di, 10/17/2006 - 15:33
Ik heb in mijn bovenkaak 1 afgebroken kies. Valt niet echt op, maar irriteert mij persoonlijk wel. Ik durf minder uitbundig te lachen bijvoorbeeld.

Mijn tandarts stelt een implantaat voor. Dit zie ik helemaal zitten, is alleen erg duur! Circa €1300,-!! En er wordt geen cent vergoed.... ik ben nu verzekerd bij Groene Land Achmea. Ook aanvullend voor de tandarts, 2 sterren. 3 sterren kon niet omdat ik meerdere wortelkanaalbehandelingen heb gehad zonder dat er kronen zijn geplaatst.

Het alternatief is een brug. Kosten zijn net zo hoog. Ik ben er nog niet uit hoeveel hier van vergoed wordt... zal zo even bellen.

Cindy
Holmes

Hou er wel rekening mee dat het verzekeringsprincipe is dat je je zelf (financieel) indekt tegen een onzeker voorval. Aangezien daar bij jou geen sprake van is kan ik me voorstellen dat andere verzekeraars niet op jou zitten te wachten als klant.
wo, 11/15/2006 - 13:18 Permalink
Spiegeltje

Er zijn diverse aanvullende tandartsverzekeringen o.a. de Friesland die tot een maximaal bedrag 80 of 100% vergoeden van alle tandartskosten (inclusief implantaten en techniekkosten). De Friesland bijvoorbeeld tot maximaal 1000 euro per kalenderjaar. Ook Ohra heeft zo'n systeem.

Begin 2006 kon je nog overstappen zonder selectie. Als je al weet dat je een implantaat nodig hebt zal dat - denk ik - nu niet meer lukken voor de meest vergoedende aanvullende verzekering. Misschien wel met de minder vergoedende, zodat je i.i.g. een deel van de kosten kunt declareren. Het loont wel de moeite dit na te vragen bij de diverse maatschappijen.
ma, 11/20/2006 - 22:02 Permalink
de digitale tandarts

Inderdaad zijn er verzekeringen (zoals ohra) die alle tandartskosten verzekeren en dus ook implantaten! Izz vergoedt ook tot 1200 euro na machtiging en naar ik meen heeft de uitgebreide tandartsverzekering van Agis ook een goede dekking voor implantologie.

Laat je niet misleiden bij de vergoedingenoverzichten, er staat vaak implantaten 100% maar bedoeld wordt dan implantaten onder een kunstgebit in een sterk geslonken tandeloze kaak.
ma, 11/20/2006 - 22:09 Permalink