Vergoeding kaakchirurg vanuit het buitenland?

Author:
Toverdrank
Posted:
vr, 07/21/2023 - 14:49
Is het mogelijk om een kaakoperatie in het buitenland te laten plaatsvinden (mogelijk met contact tussen Nederlandse ortho en de betreffende chirurg) en deze alsnog te vergoeden? Ik denk aan chirurgen zoals Raffaini, Ramieri, Zarrinbal, enzovoorts, maar ik heb het budget niet om out of pocket te betalen, maar zij zouden mogelijk wel veel van mijn zorgen kunnen aankaarten en handlen, vandaar dat ik het zwaar overweeg. Ik heb zelf een niet-Nederlands gezicht en was daar ook over gewaarschuwd, dat Nederlandse kaakchirurgen vaak opereren op basis van Nederlandse proporties. Daarnaast, qua functionaliteit en ook esthetiek, wil ik gewoon graag zo goed mogelijke resultaten boeken als ik mezelf door zoiets heftigs heensleep.

Graag hoor ik of iemand weet wat de mogelijkheden zijn hiervoor en of ik hierop kan rekenen, ik zit zelf bij DSW. Ik weet dat het aangevraagd kan worden, maar ik hoor ook vanuit andere hoeken dat dit vaak toch niet vergoed wordt en een van de chirurgen wilt dat ik in het echt een consult boek, niet online, die tevens heel prijzig is, dus voorafgaand aan dat wil ik graag hierover informeren.
Tandarts_Richa…

Geen idee zou dat toch even bij uw verzekeraar informeren. Heb onlangs wel gelezen dat bij calamiteiten in het buitenland tijdens vakanties alleen Nederlandse tarieven uitgekeerd wordt. Buitenland is vaar duurder dan Nederland. Dus vaak flink bijbetalen. Je zou het niet denken maar Nederland is wat gezondheid zorg goedkoper dan menig buiteland.
Is een operatie verzekerd?
In de wet staat dat sommige operaties niet vergoed worden door de zorgverzekering. Of uw operatie wordt vergoed, hangt ook af van de verzekering die u heeft gekozen.""
https://www.consumentenbond.nl/zorgverzekering/geplande-zorg-buitenland
"U krijgt van DSW Zorgverzekeraar maximaal het Nederlandse wettelijke of marktconforme tarief voor de zorg van de betreffende aandoening vergoed, indien deze in Nederland onder de basisverzekering valt. Dit houdt in dat u minder vergoed kan krijgen dan de kosten die gemaakt zijn in het buitenland.".
https://www.dsw.nl/consumenten/vergoedingen/buitenland-geplande-zorg
Informeer bij uw verzekeraar.
vr, 07/21/2023 - 23:21 Permalink