Vergoeding??

Author:
Sebas31
Posted:
za, 10/10/2009 - 11:51
Hallo allemaal,

Ik heb een brandende vraag..

Zelf ben ik 31 en na 25 jaar niet naar de tandarts te hebben gedurfd ga ik nu echt de stap wagen. Mijn ouders hebben mij nooit meer gestuurd en alleen maar banger gemaakt wat er voor zorgde dat het uit eigen initiatief alleen maar moeilijker werd.

Het probleem is echter dat ik volgens mij voor mijn volledige bovenkaak een prothese nodig heb. Ik wil absoluut niet met een los kunstgebit rondlopen, dan hou ik het nog liever bij hoe het nu is ondanks alle pijn die ik eraan heb, want daar ben ik nu inmiddels wel aan gewend.

Maar goed, alles lijdt eronder. Werk, contacten, heb al meer dan 10 jaar niet meer voluit durven lachen en als het zo doorgaat ga ik ook echt de deur niet meer uit..

Financiële middelen om het zelf te betalen zijn er ook niet..

Wat zijn precies de mogelijkheden uit de basisverzekering??

Alvast bedankt!!

Sebas
Spiegeltje

Goed dat u deze stap nu zet! Of uw gebit echt zo slecht is dat eigenlijk een prothese nodig is valt nog te bezien omdat tandartsen tegenwoordig heel veel meer kunnen, en de mogelijkheden door de mensen vaal worden onderschat :D . Helaas is het wel zo dat, enkele bijzondere gevallen uitgezonderd, tandheelkundige hulp voor volwassenen (22 jaar en ouder) niet wordt vergoed vanuit de basisverzekering. De tandarts kan wel met het opstellen van een behandelplan rekening houden met uw financiële situatie door bijvoorbeeld de behandelingen uit te smeren in de tijd en niet te kiezen voor de duurste behandelingen. Voor implantaten, kronen en bruggen zijn vaak goedkopere alternatieven. Een aanvullende tandartsverzekering kan ook wat helpen, maar hoge vergoedingen zitten er niet in voor u omdat duidelijk is dat er kosten aan zitten te komen (een brandend huis is niet te verzekeren). U zult daarom toch moeten proberen iets te veranderen in uw financiële situatie of uitgavenpatroon.

Maar laat u hierdoor niet weerhouden naar de tandarts te gaan
zo, 10/11/2009 - 01:09 Permalink