Spalkje vastzetten en code V91

Author:
Tand123
Posted:
wo, 07/28/2021 - 14:51
Ik heb onlangs m'n spalkje weer laten vastzetten omdat deze los was gegaan aan één tand. Nu kreeg ik hiervan de rekening en zag dat hiervoor code V91 wordt gebruikt (Eénvlaksvulling composiet).

De kosten hiervoor bedragen 48 euro, waarbij ik mij afvraag of dit wel klopt? Is er niet een specifieke code waarop de tandarts dit kan schrijven ipv de code voor een vulling?

Dank!
Tandarts_Richa…

Het hangt ervan af hoeveel werk ik er aan heb om het spalkje vast te zetten. Sommigen declareren een eenvlaks vulling. Officieel hoort dat niet. Vaak moet ik boren om onder het draadje schoon te maken omdat er een "gaatje" is ontstaan dan declareer ik een code V91
Er is ook een code voor vastzetten spalk, per verbinding. T164 maar dat is meer voor een losgekomen tand T164 Eur 24.12 exclusief T kosten..
Verder ook voor orthodontie heb ik het volgende gevonden.
(A) patiënten, niet vallend onder B en/of C;
(B) patiënten met een in ernst met schisis vergelijkbare afwijking(en);
(C) patiënten met een cheilo-/gnatho-/palatoschisis.
code F812
A/B/C *
Herstel en opnieuw plaatsen van retentie-apparatuur, per kaak
Het repareren en opnieuw plaatsen van retentie-apparatuur. Uitsluitend in rekening te brengen ten minste één jaar nadat de actieve beugelbehandeling afgelopen is en eerder ook al sprake is geweest van retentie-apparatuur.
Deze prestatie mag tevens in rekening worden gebracht indien een andere zorgaanbieder dan de zorgaanbieder die de actieve behandeling heeft gedaan, de retentie-apparatuur herstelt en opnieuw plaatst (ook als dat in het eerste jaar nadat de actieve beugelbehandeling afgelopen is, plaatsvindt en als eerder nog geen sprake is geweest van retentie-apparatuur).
Deze prestatie mag niet in combinatie met een beugelconsult dan wel nacontrole worden gedeclareerd.
A €39,17
B €77,36
C €77,36
Indien onder cofferdam dan kan code E45 er bij komen, Eur. 10.76.
Deze vraag is trouwens al eerder aan de orde geweest.
Hoop dat je iets aan deze antwoord hebt.
wo, 07/28/2021 - 21:11 Permalink