Pijn aan kies al zeer lange tijd

Author:
Thomas___
Posted:
vr, 02/16/2024 - 20:59
Hallo,

Ik heb nu sinds mei vorig jaar last aan een kiesje die naar de binnenkant van het gebit geduwd lijkt te worden.
Het begon met zeur gevoel aan het tandvlees en verplaatste toen duidelijk naar een kies die ik op een gegeven moment kon aanwijzen, reageerde nog netjes op kou en tikken ging de pijn redelijk snel weg.

Na 5 maand kwakkelen af en aan naar de tandarts 6 fotos verder in december een wortelkanaalbehandeling gehad. Voelde gelijk beter maar na 2 week met tijdelijke vulling kwam er helse pijn aan de kies wanneer deze aangeraakt werd, overbelast? Hij is toen uit contact geslepen, maar pijn ging niet weg. kort daarna bleek ook dat ik idioot hard klem snachts. Een sova bitje gebruik ik nu zon 2 maanden, de pijn is al een stuk minder maar er is nog steeds een zeur aanwezig vooral aan de gehemelte kant als je de kies heen en weer beweegt. Daarnaast ook aan de buitenkant is het tandvlees diep gevoelig. Savonds lijkt dit wel erger, maar al heeel stukken minder als eerst. Blijft wel irritant aanwezig. Ik zit te overwegen om hem te gaan trekken, maar ben bang dat mn gebit dan aan de wandel gaat.

Ik wordt een beetje moe om de heletijd de tandarts te bellen/heen te gaan, weer een uur kwijt. Dus ik hoop hier een geval met dezelfde problemen te vinden zodat ik er wat aan kan doen.
Tandarts_Richa…

op zich ziet her er netjes uit. Wat ik niet kan zien is of beide kanalen goed gereinigd/gevuld zijn. Ik zou nooit aanraden deze kies te verwijderen. Let wel een wkb behandelde kies wordt broos dus kans op breuk. Daarom of een knobbel overkappend vulling of een kroon. Als getrokken wordt verplaatsen de tanden/kiezen. Net als bij een met speelkaarten gebouwd huis als je een kaart eruit trekt. Waarom zou je eraan trekken voelen. Geef het een beetje rust. Probeer uw "bitje" een tijd overdag ook te gebruiken en kijk of de overlast minder wordt.
vr, 02/16/2024 - 21:13 Permalink