Begroting houdt rekening met worst case?

Author:
chaoticinternetnerd
Posted:
di, 04/12/2022 - 15:32
Goedemiddag,

Vandaag intake gehad bij een nieuwe tandarts. Ontzettend fijn geholpen. Nieuwe tandarts bekeek de foto’s en m’n gebit eens grondig en zei 1 (klein) gaatje te zien, dus die gaan we volgende maand vullen. Wel zei ze op de foto’s tegen dat gaatje aan nog een plekje te zien op de andere kies. Maar ze vond het geen gaatje, het was eerder wat verkleurd maar nu rustig.

Afgesproken om volgende maand dat ene gaatje te gaan vullen. Tandarts kan dan ook wat beter naar het andere plekje op die andere kies ernaast kijken. Mocht dat wel wat onrustig blijken dan vult ze die ook. Helemaal akkoord!

Kreeg net de begroting maar daar staan 2 x tweevlaks en 2 x eenvlaks. Ik ben nu een beetje in de war.. Want ze ging 1 gaatje vullen, eventueel dat andere plekje ook als blijkt dat ze dat toch nodig vindt. Maar dan zou ik toch niet op 4 x een code moeten uitkomen? Het huidige bekeken gaatje was een tweevlaks zei ze. Er vanuit gaande dat dat tweede gaatje met een beetje pech ook een tweevlaks is, zou je toch zeggen dat ik maximaal 2 x tweevlaks krijg gerekend?

Kan het zijn dat tandarts zich op de begroting incalculeert voor als ze onderweg toch wat onverwachte dingen tegenkomt ofzo? Ik wil prima akkoord gaan met de begroting omdat het natuurlijk slechts een maximum is en het bedrag altijd kleiner kan uitvallen, maar ik raak een beetje gestressed van dat het nu lijkt alsof ze ineens 4 gaatjes gezien zou hebben in plaats van 1, mogelijk 2.