Zwelling op tandvlees

Author:
Inatje
Posted:
do, 06/15/2017 - 14:31
Hallo,

Ik zou graag eens een antwoord hebben van iemand die mij helemaal niet kent. Ik heb een paar weken geleden een hele pijnlijke ontsteking gehad ik ben toen bij de tandarts van wacht geweest en die schreef enkel antibiotica voor verder niks, nu heb ik een genre gezwel op mijn tandvlees en dat wordt soms dikker en pijnlijker en soms komt er een soort vloeistof uit , sommige momenten is het gewoon normaal. Nu ben ik vorige week bij een andere tandarts geweest en die heeft mij nu ingepland voor een wortelkanaalbehandeling. Maar die zwelling is normaal zegt ze. Soms wordt die echt superdik zo erg dat ik moeilijk kan praten. Soms loopt die helemaal leeg en is het over. Hij zit rechts boven in mijn mond.

Iemand een idee of dit normaal is ?
Chris888

Het is natuurlijk niet normaal, behalve als je een onsteking hebt aan een wortelpunt, dat kan een flinke zwelling geven. Als de ontsteking een weg naar buiten vindt, dan heet dat een fistel. Echt genezen kan het vaak als de oorzaak van de ontsteking, dood zenuwweefsel in een wortel, wordt opgeruimd tijdens een wortelkaalbehandeling.
vr, 06/16/2017 - 00:24 Permalink
brunette

Ik heb een paar jaar terug een wortelkanaalbehandeling gehad, waar ik helemaal geen last meer van had en dacht dat alles weer oke was. Echter naar 2 jaar ongeveer (im not sure) kreeg ik weer last van dezelfde kies en had ik een bonkend gevoel die ik een tijdje negeerde. Uiteindelijk had ik besloten om toch maar even langs de tandarts te gaan waaruit bleek dat de wortelpunt toch nog ontstoken was en ik het dus in die jaren ervoor niet had gemerkt. Dus verwees mijn tandarts me door naar de kaakchirurg aangezien het erg diep was etc.
Toen ben ik naar de kaakchirurg gegaan en hadden ze me toen de ontsteking ook weg gehaald (wat erg onprettig was), ik was echt blij toen ik er klaar mee was!!!

Nu is dat weer een iets meer dan half jaar voorbij als ik het me goed inschat, en heb ik nu opgezwollen tandvlees. Ik heb geen bonkend gevoel of erge pijn buiten dat ik het gewoon irritant vind dat mijn tandvlees onderin dezelfde kies opgezwollen is. Heel soms krijg ik een vieze smaak in me mond, dus besloot ik om weer langs te gaan bij de tandarts omdat ik dacht dat mn tandvlees wellicht gewoon ontstoken was en het gewoon met een sneetje opgelost zou worden. Nou zei mijn tandarts dus dat er niks viel te doen en dat ik beter kon afwachten. (wat naar mijn mening helemaal niet nuttig is omdat het dan waarschijnlijk erger zou worden.)
Nou reageerde ik dus ook zo tegen mijn tandarts en toen zei hij dat we dan beter de tand konden trekken aangezien er niks anders valt te doen. Maar ik heb die afspraak geannuleerd omdat ik weet dat vele tandartsen al snel een kies eruit willen trekken wanneer dit eigenlijk nieteens hoeft. En omdat de zwelling ook ineens veel minder was geworden. En nu, ongeveer 2 weken later voel ik de zwelling weer lichtjes opkomen heb ik een klein grijs plekje op mn tandvlees op dezelfde plek en ben ik echt benieuwd waarom ik dit heb. Denk dat het negeren en niet naar de tandarts gaan niet zo slim is maar snap dus niet wat er rond speelt in mn mond. IEMAND ENIG IDEE?
di, 07/04/2017 - 01:57 Permalink