Zwelling kaakbot na wortelbehandeling

Author:
xmelix
Posted:
vr, 06/11/2010 - 20:54
Hellup. Ik heb ongeveer een week geleden een wortelbehandeling gehad omdat men een ontsteking in de kies had gevonden. Rare was dat de onsteking van binnen was begonnen en dus niet door een gat op de oppervlakte van de kies. Nou is na de behandeling de pijn verdwenen Thank god, maar de zwelling van mijn kaakbot is er nog steeds. Is dit normaal? Zo ja hoe lang kan dat dan nog duren? En in het geval dat het niet normaal wat is dan het volgende stap wat ik moet nemen.
de digitale tandarts

Dat kan echt wel enige tijd duren. Er zijn verschillende soorten zwellingen: als deze voornamelijk bestond uit vocht (oedeem) dan verdwijnt deze snel, maar indien het een infiltraat is dan is de zwelling ontstaan door cellen uit het immuunsysteem welke zich tussen de normale weefselcellen hebben genesteld. In dat geval kan het wel weken tot enkele maanden duren tot deze volledig weg is.

Dat je geen pijn meer hebt is een goed teken.
zo, 06/13/2010 - 10:21 Permalink
xmelix

Nou is de zwelling naar mijn mening aan het zakken. Het voelt al wat minder aan. Maar nou heb ik ineens een soort puist op me kaak. hij is heel klein maar deot wel onglofelijk veel pijn vooral als er voedsel langs komt. Zie er ook ineens zeer opvallende aders :S Hoop dat dit er ook bij hoort
ma, 06/14/2010 - 22:03 Permalink