Zwelling in het gehemelte.

Author:
Tommyy
Posted:
do, 02/17/2011 - 17:25
Goeie dag,

Ik heb gisteren ineens een blaar op mijn tong gekregen, dat is opzich geen ramp, maar naar verloop van tijd kwam er ineens een zwelling in mijn gehemelte. Dit heb ik al eens eerder gehad alleen nu zit het precies in het midden en het voelt rond aan. De blaar is in diameter niet groot alleen steekt hij wel wat uit!

Nu zat ik even te googlen en dan kom ik direct sites tegen met mondkanker etc. dus dan ga je toch even nadenken natuurlijk.

Ik weet niet waar dit thuishoort en dit kwam het dichtste bij.

Wat moet ik precies doen? Wachten (als het niets is) of toch ergens heen gaan?

Ben 18 jaar dus in principe hoeft het niet direct iets raars te zijn toch?

EDIT:

Zie dat een persoon 2 topics onder mij dit ook heeft. Echter weet ik niet of hij/zij precies hetzelfde heeft.
Lieneke

Vanaf hier kunnen we daar echt geen zinnig woord over zeggen.
Daarvoor zouden we het toch echt moeten zien. Een zwelling is in elk geval nooit best; het kan 'gewoon' een ontsteking zijn, maar zoals je zelf al zegt, ook iets totaal anders. Voor mondkanker ben je wel erg jong; komt meestal pas na je 40e jaar. Het komt so wie so heeeeel erg weinig voor.
Kortom, laat er even naar kijken!
do, 02/17/2011 - 19:27 Permalink
tissam

hallo tommy

dokters kraaien maar wat uit hoor of je moet echt een goede hebben. ik had ook een bultje op mijn gehemelte maar bij mij was het niet blaarachtig maar echt keihard net steen. de kaakchirurg heeft het bultje verwijderd en heeft het naar de lab gestuurd voor bioptie en het bleek een ontsteking te zijn van een beschadiging van een speekselkliertje. laat naar een bultje altijd kijken. maar meestal verdwijnen ze na twee weken zelf.

groet

tissam
za, 02/19/2011 - 00:27 Permalink