Zwelling achter kies

Author:
Jesseb
Posted:
za, 04/25/2009 - 11:28
Ik ben al enige dagen aan het lezen op dit forum, om te zien of iemand eventueel het zelfde probleem als ik gehad heb. Sommige problemen lijken er op maar toch ga ik het even afzonderlijk vragen.

Ik ben maandag naar de tandarts geweest voor het vullen van twee kiezen. Één van die twee kiezen is de laatste kies rechts onderin. Toen ik thuis kwam was de verdoving nog in werking. Na een paar uurtjes kreeg ik een geirriteerd gevoel rechtsonder achter mijn kies. Vanaf dinsdag begon er een bobbel te komen. Als ik deze bobbel vast pak kan ik hem aardig bewegen, ik heb niet het gevoel dat er iets stevigs inzit zoals een verstandskies.

Nu is het zaterdag en de bobbel zit er nog steeds. Het voelt nog steeds erg geirriteerd en met slikken doet het ook pijn. Van verschillende mensen krijg ik te horen, dat het een ontsteking is die vanzelf verdwijnt.

Weet iemand wat bij mij het probleem is? Aangezien ik maandag pas weer naar de tandarts kan, probeer ik wat duidelijkheid te scheppen.

Met vriendelijke groet,

Jesse
Groningen

het kan van alles zijn, de omschrijving is niet erg duidelijk :)
Het kan zijn dat de zenuw van de kies dood is, en dat er een klein abcesje zit. Dit uit zich vaak als een bultje dat iets bewegelijk is. Knapt vaak na een paar dagen open, en geeft weinig klachten.

Als het een abcesje is, zou ik maandag even met je tandarts bellen, ze verminderen vanzelf, maar genezen niet vanzelf.
Kan ook zijn dat het gewoon wat irritatie is, en dat het met een paar dagen wegtrekt. Heb je op je wang gebeten/gezogen toen de verdoving er nog in zat?
za, 04/25/2009 - 19:18 Permalink