Zwarte vlekken

Author:
MF.
Posted:
do, 07/16/2009 - 19:58
Hallo,

Ik heb sinds een aantal weken (of misschien al langer?) tussen bijna al mijn tanden en kiezen zwarte vlekjes op het tandvlees. Wat zou dit kunnen zijn? Ik ben erg bang dat het parodontitis is. Wel heb ik altijd heel veel last van tandsteen en daarvoor moet ik nu eind augustus naar de Mondhygiëniste en ik ben net 22 geworden.

Zelf vind ik die zwarte vlekken erg lelijk, ik stoor me er aan. Ik ben al bezig geweest met ragen, maar ik krijg de allerkleinste geeneens tussen mijn tanden hoor, zelfs flosdraad wil niet tussen mijn tanden door.

Groet, Martijn
Spiegeltje

Ik ben al bezig geweest met ragen, maar ik krijg de allerkleinste geeneens tussen mijn tanden hoor, zelfs flosdraad wil niet tussen mijn tanden door.
Dat komt door de tandsteen die in de weg zit. Als je een paar keer goed behandeld bent zul je merken dat je er makkelijk tussen kan. De juiste maat ragers moet je laten bepalen door de MH, zowel te dik (schade aan gebit) als te dun (niet effectief) is niet goed. Soms zijn meerdere maten nodig. Ragers werken beter dan floss.

Zwarte vlekken op het tandvlees? Ik vind het vreemd. Het is volgens mij niet typisch voor parodontitis.
do, 07/16/2009 - 20:20 Permalink
Lieneke

Die zwarte vlekken kan gewoon pigmentatie zijn, maar dan heb je dit altijd al. Het kan ook de kleur van het amalgaam zijn wat in het tandvlees is getrokken.
Ook kan het tandsteen zijn wat onder het tandvlees is verborgen. Dit heeft soms een zwarte kleur als het er al een tijdje zit en schemert dan door.
zo, 07/19/2009 - 11:54 Permalink