Zwart tandsteen

Author:
Miss_Lovely
Posted:
do, 07/23/2015 - 23:19
Hallo,

Mijn dochtertje van 4 heeft zwarte puntjes op haar tandjes, ik was echt bezorgd dat ze rot waren en het ziet er ook heel lelijk uit. Ik poets haar tanden s'ochtends en s'avonds heel goed. Maar toen we langs de tandarts gingen zei hij dat ze helemaal niet rot waren maar dat zij last heeft van zwart tandsteeen en bij sommige kinderen is het zwart in plaats van geel. Hij kon het gewoon schoonmaken met een apparaatje voor tandsteen en haar tanden zagen er weer mooi wit uit!! Maar nu is het weer terug gekomen.

Weet iemand wat het is en hoe ik ervoor kan zorgen dat het weg blijft?? Of moet ik gewoon constant haar tanden laten schoon maken bij de tandarts. Ik schaam me er ook voor omdat mensen kunnen denken dat ze rotte tanden heeft terwijl het dus niet zo is.
Ortholimburg

Bij jonge kinderen gaat het zelden om tandsteen maar in de regel door een verkleuring oiv chromogene bacteriën die in het mondmilieu zitten. Dit is onschuldig en gaat meestal met de leeftijd verdwijnen.je kan het af en toe laten verwijderen maar het is meestal niks om je zorgen over te maken.
vr, 07/24/2015 - 10:53 Permalink