zijn er nieuwe methodes uitgevonden t.o.v.paradontitis

Author:
cara58
Posted:
vr, 01/21/2011 - 13:41
Zijn er al nieuwe methodes om paradontitis te stabliseren of uitbannen
ik dacht aan operatief aanpakken.
Ook ik heb het al heel langen inmiddels word er gewoon gezegt boven alles trekken en een gebit,dat was in april vorig jaar en ik durf en WIL het ook niet er zit zins die tijd ook een tand los heb er tegen aangestoten en nu is het bot van de tand doormidden ook in die tijd gebeurd,het word gezegt of dat er niet veel aan de hand is maar voor mij stort letterlijk mijn wereld in zelf nu ik er over schrijft heb ik het moeilijk
Spiegeltje

Operatieve aanpak is al onderdeel van het pakket behandelingen die mogelijk zijn. Dit wordt overwogen als sprake is van diepe pockets of als na een eerste schoonmaakactie niet het gewenste resultaat wordt bereikt, ondanks goede mondhygiëne. Dit wordt een flapoperatie genoemd. Kort gezegd komt het er op nee dat de tandarts het tandvlees open legt zodat alles goed kan worden schoongemaakt. Ook op plaatsen die normaal slecht toegankelijk zijn. Op internet en dit forum is daar meer over te vinden.

Een flapoperatie maakt deel uit van het zogeheten paroprotocol. Hiervan zijn overigens ook geen wonderen te verwachten in die zin dat succes verzekerd is. Botverlies komt er ook niet door terug maar in het gunstigste geval wordt het proces stopgezet. Dat kan voldoende zijn voor behoud van uw tanden als het botverlies niet te groot is.

Ik hoop dat u goed met uw tandarts kunt overleggen over uw situatie want het kwijtraken van uw eigen tanden is inderdaad niet niks. Soms is het wel de beste en of zelfs enige oplossing als de parodontitis te ver is voortgeschreden. Dat kan ik echter verder niet beoordelen in uw situatie.
vr, 01/21/2011 - 14:54 Permalink
Stokertje

Parodontitis is een algemeen begrip. Het is dus moeilijk te zeggen wat voor u de beste oplossing is. Spiegeltje gaf het voorbeeld van een flapoperatie, daarnaast kan antibiotica na een bacteriekweek mogelijk verbetering bieden. Echter hangt het af van een aantal factoren, zoals diepte van de pockets, de eigen mondhygiene, algehele gezondheid en progressie van de ziekte of deze opties mogelijk zijn of geïndiceerd zijn.

Wat betreft nieuwe methodes zijn er methodes om opnieuw bot te laten groeien, maar is lang niet altijd mogelijk of geïndiceerd, is erg duur en ook niet altijd toepasbaar.

(Daarnaast wordt er op dit moment geëxperimenteerd met nieuwe methodes om onder meer op moleculair niveau nieuwe botgroei stimuleren door middel van bepaalde stoffen. Echter is dit nog in een laboratoriumstadium, en ligt nog 10-20 jaar van ons vandaan.)

Kortom, het ligt aan een aantal belangrijke factoren, zoals hierboven vermeldt. Kunt u met name wat duidelijker zijn over de parodontale status (dus de pocketdieptes)?
za, 01/22/2011 - 16:09 Permalink
cara58

Hallo mensen bedankt voor het antwoord,helaas weet ik niet precies hoe het zit met de pockets het varieert
onder ben ik al twee voortanden kwijt en boven heb ik nog maar 8 tanden,een paar jaar geleden hebben ze een kweek gedaan weet niet meer wat de uitslag was,ben inmiddels verhuist en heb al een paar jaar geen
mondhygienste. Ik alles gedaan en doorlopen.Hoe kom ik er achter dat ik een flap operatie wil en of kan laten doen,ook zoek ik nog een andere tandarts in de buurt van Hoofddorp,weet iemand waar ik dat het beste kan vinden.
Alvast bedankt.
P.S ook al krijgen jullie soms geen respons meer,toch weet ik zeker dat het wel word gewaardeerd :D
ma, 01/24/2011 - 13:11 Permalink
Stokertje

Haha bedankt voor de p.s., goed om te horen :). Hoe de situatie bij jou is, kun je het beste aan je eigen tandarts vragen, of eventueel bij een mondhygiënist. Gezien het feit je al een tijd geen mondhygiënist hebt gehad, lijkt het me verstandig er weer één op te zoeken. Wellicht heeft je tandarts een goede suggestie. Verder kan ik op dit moment niet veel vertellen of een flapoperatie nodig is of niet.
ma, 01/24/2011 - 16:17 Permalink