Zenuwpijn in mond bij 2 tanden, zeer pijnlijk

Author:
thomasditomasso
Posted:
zo, 03/08/2015 - 21:07
Hallo,

Ik ben Thomas en ben een student van 22.
Begin vorige week begon ik vaag wat last te krijgen in mijn mond, tot het dinsdag avond erger werd en ik met 2 paracetamol naar bed ben gegaan. Vanaf toen bleef het vrij pijnlijk waardoor ik op sommige dagen erg veel paracetamol en soms ibuprofen heb geslikt. Ik ben in die paar dagen een aantal dingen te weten gekomen:

- Het gaat om (vanuit mijn perspectief) de linker van mijn 2 bovenste voortanden en de tand daar links naast. Deze zijn licht gevoelig, maar vooral het tandvlees daarboven en in het gehemelte daarachter doet het pijn. Belangrijk: de pijn is niet duidelijk aan te wijzen. In die regio is ze aanwezig, dat is wel duidelijk.

- 's ochtends is de pijn dragelijk, maar komt in de loop van de middag opzetten.

- Iets verkeerds eten of drinken kan de pijn triggeren waardoor ik dan de hele dag pijn heb, denk aan scherp eten, heel koud drinken etc.

- Het tandvlees bloedt niet, is niet opgezwollen en is niet echt gevoelig. Ook is er niks te zien, dat er bijvoorbeeld een fistel zit of dat het roder is dan het andere tandvlees. Visueel dus niks.

- De tandarts heeft heel kort in zijn vrije tijd gekeken en zegt dat er met de tand niks aan de hand is met het blote oog. Geen gaatje, niks.


Zelf heb ik het idee dat het de zenuw is en dat het stress gerelateerd is. Heb namelijk enorm naar huidig weekend toegeleefd (er is een vrouw in het spel ;) ) en ik vrees dat de stress teveel werd.
Ik poets nu zo'n 6 keer per dag heel voorzichtig mijn mond met een tandenborstel en spoel daarvoor ook met een zoutoplossing ter desinfectie onder het mom 'baat het niet dan schaadt het niet'.

Heel graag hoor ik of iemand ideeën heeft wat het kan zijn, of het inderdaad stress is. Pijnlijk is het in ieder geval, vooral als het getriggerd wordt. Anders blijft het een zeurende, kloppende pijn.

Alvast enorm bedankt.

Thomas
thomasditomasso

De tandarts heeft geen foto gemaakt. Hij dacht ook niet dat er echt iets aan de hand was. Ben 2 weken geleden nog op controle geweest. Bovendien zei hij dat kiespijn of een wortel ontsteking veel meer pijn doet en niet pas in de middag op komt zetten.

Vanochtend werd ik wakker met minder pijn maar de binnenkant van mijn bovenlip is nu opgezwollen. In ieder geval weet ik nu dat die een beetje ontstoken is, dat is ten minste duidelijk.
ma, 03/09/2015 - 09:05 Permalink