Zeer snel terugtrekkend tandvlees en pijn bij drinken koud water

Author:
teunissenstefan
Posted:
zo, 03/29/2020 - 20:48
Hallo. Ongeveer een maandje geleden kwam ik bij de tandarts met de klacht dat mijn hoektand linksboven (afbeelding 2) heel erg pijn deed als ik bijvoorbeeld koud water dronk of glimlachde. Toen werd mij aangeraden om Sensodyne Rapid Relief te gaan gebruiken. Ik gebruik deze tandpasta dus nu ongeveer 4 weken. Sinds ik deze tandpasta gebruik heb ik meerdere keren witte vlekken op mijn tandvlees (zoals bij afbeelding 1) gezien. Na het verschijnen van deze witte vlekken trekt mijn tandvlees op die plek binnen een paar dagen terug. Bij de linkertand op afbeelding 1 zie ik bijvoorbeeld al de wortel of de "hals" of hoe het ook heet, en dit is binnen ongeveer 3 dagen gebeurt. Het tandvlees bloedt ook elke keer sinds dat ik poets met deze tandpasta, en mijn lippen zwellen ook op als de tandpasta er tegenaan komt. Daarnaast is mijn hoektand (afbeelding 2) nog steeds even gevoelig voor koud water als dat het een maand geleden was.

Wat moet ik doen? Moet ik doorgaan met deze tandpasta? Zijn mijn tanden fucked? Normaal zou ik naar de tandarts gaan maarja dat kan nu niet bepaald.


[1] https://i.imgur.com/S1dUPaf.png
[2] https://i.imgur.com/uzo91Nk.png
Lieneke

Dit lijkt me poetstrauma...en poets je dus te hard. Maar dat je lippen opzwellen van de tandpasta zou kunnen wijzen op een overgevoeligheid. Je kunt uiteraard een ander merk tandpasta voor gevoelige tandhalzen gebruiken. Misschien kan je videobellen met je eigen tandarts / mondhygienist ?
do, 04/02/2020 - 12:37 Permalink