Wond tandvlees

Author:
Marzziejj
Posted:
ma, 09/16/2019 - 14:10
Hallo,

Door het eten van een stokbroodje is er aan de binnenkant van mijn ondertanden een stuk tandvlees weg geslagen. Er ligt een heel stuk wortel bloot. Opzich geneest het mooi en is bij de randen al opgevuld met nieuw weefsel waardoor de wond nu plat is, mijn tandarts gaf het advies de wortel wel elke dag te poetsen maar ik poets dan telkens het nieuw gevormde weefsel op de wortel weer weg. Is er een andere manier om tandplak weg te krijgen inplaats van poetsen? Want zo komt er natuurlijk geen nieuw vlees over de wortel wat al gaande is vanaf de randen.
Lieneke

Je zou het kunnen schoonmaken met chloorhexidine. Dat kan je in een gaasje drenken en dan aanstippen. Ik vind het wel heel vreemd dat er zo een stuk vlees weggaat tot aan je wortel. Ik vraag me af of het echt alleen maar komt door een stokbroodje of dat er meer aan de hand is.
ma, 09/16/2019 - 15:10 Permalink
Marzziejj

Als antwoord op door Lieneke

Hoi Lieneke,

Er zat al jaren een bobbel door mijn tongpiercing. Bobbel stak ook uit en heb deze er dus letterlijk afgebeten. Het is nu een kwestie van wachten tot het vanuit de randen naar het midden gaat groeien, is gelukkig al gaande dus hoop dat die snel weer bedekt is. chloorhexidine kan ik helaas niet tegen. Ik heb wel vitis gezond tandvlees mondwater staan is dat ook goed?
ma, 09/16/2019 - 15:53 Permalink