Witte/gele tong + blaasjes

Author:
JohanD15
Posted:
zo, 12/07/2014 - 23:58
Hallo allen,
ik heb al een tijdje last van een naar mijn mening vuile en zeer ongezonde tong. Die slaat namelijk ALTIJD wit uit en soms ook geel. Ook zitten er meer naar achter toe gemiddeld tot grote blaasjes op. (zie fotos). Ook zie je tussen het witte door enkele lichtrode plekjes.
Ik vind dit zeer vervelend, want na een uurtje mijn tanden gepoetst te hebben en mondwater gebruikt te hebben, is het gewoon weer extreem erg. Ik zie dit bij niemand anders eerlijk gezegd, bijna iedereen heeft een mooie gladde roze tong..
Ook probeer ik mijn mondhygiëne te verzorgen, maar niets helpt gewoon. Ik heb zelf dagen gehad dat ik 6 keer mijn tanden kuiste, 6 keer mondwater gebruikte en iedere keer een tongschraper gebruikte. Na zo'n beurt is mijn tong iets mooier, maar ze is nog steeds lichtjes wit met af en toe wat roze schijn ertussen. Ik drink zelf bewust geen frisdranken, eet zoveel mogelijk fruit, geen chips, koekjes, snoepjes enzovoort. Maar deze tong komt telkens weer terug. Ik ben ten einde raad. Ook lijkt het ergste van dit witte/gele beslag op het einde van mijn tong te zitten, maar daar raak ik niet met mijn tongschraper (+ er zitten tientallen blaasjes) en gorgelen met mondwater helpt ook niet. Iemand een idee of dit een aandoening is, of dit te verhelpen valt, hoe dit te verminderen enzovoort?
Dankjewel

[attachment=2]IMG_20141207_233812.jpg[/attachment]
[attachment=1]IMG_20141207_234017.jpg[/attachment]
[attachment=0]IMG_20141207_234104.jpg[/attachment]

Deze fotos zijn genomen zo'n 3 uur na de laatste schraap, poets-en-spoelbeurt.
Attach