Witte substantie tussen mijn tanden

Author:
Dolce
Posted:
vr, 06/19/2009 - 09:04
Ik heb sinds 5 dagen ontzettende tandvleesontsteking, mijn tandvlees is bijna paars van kleur en zelfs mijn onderlip werd blauw. Heb direct contact opgenomen met de tandarts maar kan helaas pas volgende week terecht. Ben in de tussentijd zelf aan de slag gegaan met het poetsen en insmeren van het tandvlees met Paradontax en het spoelen van mijn mond met Meridol. De ontsteking is beduidend minder geworden, maar nu krijg ik tussen mijn tanden een soort witte substantie. Het lijkt net een weke korst. Nu is mijn vraag mag je deze substantie verwijderen? of heeft dit met genezing te maken? of is het juist viezigheid die vanuit het tandvlees komt?... Ik durf namelijk er niet met een tandenprikker in te steken, want als ik er voorzichtig langspoets en ik haal het open, gaat het bloeden en ziet het eruit als een wondje...
Heeft iemand dit ook wel eens gehad? en heeft iemand tips hoe hier mee om te gaan totdat een bezoek aan de tandarts gebracht kan worden?..
Ik moet er wel bij vertellen dat ik ook rook, al is dat momenteel minimaal i.v.m de ontsteking ong 5 sigaretten op een dag.
Alvast bedankt!
Spiegeltje

Is de tandarts op de hoogte van het verloop en de klachten? Ik ben geen tandarts of MH maar het lijkt op een acute vorm van tandvleesontsteking en dan kun je het beste maar zo snel mogelijk worden gezien door de tandarts. Niet volgende week pas. Je kunt voor de zekerheid nog even bellen. Ik hoop dat er nog een tandarts of MH reageert.
vr, 06/19/2009 - 09:41 Permalink
Illuminus

Het beeld lijkt op dat van een anug, waarbij de papillen necrotiseren.

Dit proces is door de bank genomen nogal pijnlijk....dat mis ik een beetje in het verhaal. In ieder geval wel iets om door de tandarts/mh gezien te worden, anug behoeft uitgebreide reiniging en follow up.

Het kan ook plaque ophoping zijn, maar dit zou er dan al gezeten moeten hebben, voor de problemen begonnen...

met vriendelijke groet
vr, 06/19/2009 - 12:30 Permalink
Dolce

Dank voor de reacties tot dusver.... Ik heb inmiddels de substantie met tandenstokers verwijderd en naar mijn idee was het gewoon een ophoping van viezigheid veroorzaakt door de ontsteking. Het stonk in ieder geval en de druk op mijn tandvlees is direct minder geworden nadat ik na het stoken heb gespoeld. Ik ervaar geen ernstige pijnen,ook zitten de tanden niet lossig, anders dan ontstekingspijn. Het vreemde is dat ik last heb van Paradontitus, maar het nog nooit in deze extreme mate heb gehad. T leek bijna dat door verkoudheid, lichte keelontsteking en een slechte weerstand de onsteking hebben verergerd... Kan dit eigenlijk dat iemand weet???? De ontsteking is inmiddels wel rustig (niet meer dik, geen kloppend effect en ook doen de tanden geen pijn meer)...
Uiteraard ga ik na het weekend ook naar de tandarts voor een check-up.... Hebben jullie miss wat handige tips, het weekend door te kunnen komen zonder irritatie????...of is het gewoon een kwestie van goed schoon houden???
vr, 06/19/2009 - 12:38 Permalink