Wit/gele tong en vieze smaak/adem

Author:
Mozzie
Posted:
zo, 08/12/2007 - 16:14
Hey,

ik heb weer eens wat hoor. Een paar weken geleden is een rotte kies getrokken maar de wond heeft zich aardig genezen dus ik weet niet of dat verband houdt, maar ik meld het maar even.

Afgelopen week heb ik wegens prive redenen een hele slechte week achter de rug. Dit ging niet alleen gepaard met (lichte) depressie en af en toe moeten overgeven, maar ook nauwelijks eten en heel veel roken.

In de loop van de week ging mijn tong steeds droger aanvoelen. Nu sinds een paar dagen is mijn tong helemaal wit aan de bovenkant. Iets geler achterin. Je kan met je vinger of iets anders erover heen gaan en dan laat het laagje ook los. Ik heb er ook een vieze smaak van en ja, het stinkt blijkbaar ook.

Ik ben nu weer zoveel mogelijk teruggegaan naar mijn oude patroon (veel drinken, ik probeer voldoende gezond te eten, paar boterhammen, melk enzo), rook nog wel aardig veel maar niet zoveel meer als in het begin van de week. Waar heb ik last van en kan het uit zn eigen weer weg gaan?

Ik heb morgen gelukkig toch een controle afspraak bij de tandarts dus kan het ook aan hem vragen. Dat zal ik ook zeker doen maar goed, ik schaam mij er wel een beetje voor.
Spiegeltje

Niks aan de hand, maak je niet zo druk joh :)
Gewoon poetsen/schrapen, als onderdeel van de dagelijkse routine, en dan hou je het in de hand. Zo veel mensen hebben aanslag op de tong. Ik vind het niet fris om te zien maar het kan geen kwaad. Mocht het met de tandenborstel niet lukken dan kun je beter een tongschraper kopen voor een paar euro.
zo, 08/12/2007 - 19:13 Permalink
Mozzie

Ik zal goed blijven poetsen, alhoewel ik negatieve dingen over schrapen heb gehoord.. blijkbaar kan dat de situatie alleen maar erger maken?

Ik wil niet doen alsof ik in paniek raak, het is gewoon dat ik dit nog niet eerder heb gehad. En net nu ik in een vreemde, ongezonde (zowel geestelijk als lichamelijk) periode zit, komt dit erbij. Dus dan denk je al snel dat het daarbij hoort.

Bedankt voor de tips toch.
zo, 08/12/2007 - 19:33 Permalink
Mozzie

Jep, de tandarts zegt dat het waarschijnlijk de verstandskies is die al een beetje aan 't rotten is. Blijkbaar lijkt het alsof het van de tong komt omdat je tong nou eenmaal in je mond zit en die stinkende kies de hele boel zit te besmeuren.

Nouja, nog een weekje wachten dan kan ik weer kussen. Haha.
wo, 08/15/2007 - 15:36 Permalink