Wit tandvlees rondom hechtingen

Author:
papagena
Posted:
zo, 02/17/2013 - 17:17
Ik heb vrijdag een ingreep voor botopbouw gehad (ivm plaatsen implantaat). Alles is prima verlopen, ik heb ook weinig napijn gehad. Alleen merk ik nu dat rondom enkele hechtingen het tandvlees wat wit is. Ik heb geen pijn en de zwelling begint ook af te nemen. Ik ga er van uit dat dit een teken is dat de bloedvoorziening niet optimaal is, hoewel: gisteren en vrijdag heb ik dit niet gemerkt. Kan het nog aan iets anders liggen (wondgenezing?)?

Zien jullie dit vaker rondom hechtingen? Is er iets dat ik kan doen om dit te verhelpen? (Mond minder ver openen bv) Het is achterin de onderkaak.
papagena

Hm, ik denk dat het toch de wondgenezing zal zijn.

Wat ik wel merk, is dat ik sinds vandaag een ander soort pijn heb, ttz de pijn gaat eigenlijk wel langzaamaan beter, maar nu voelt het constant alsof er een houten balk of een dikke prop watten in mijn onderkaak zit. Een soort zeurderig gevoel zeg maar. Ik heb ook iets meer last met eten (en ik let wel op dat ik vnl zachte dingen eet). Ik ga er maar van uit dat dit normaal is ... ?
di, 02/19/2013 - 21:30 Permalink
papagena

Update: ik ben vandaag gegaan om de hechtingen te verwijderen en blijkbaar was op 1 plek de wonde niet helemaal goed gesloten en stak er een klein stukje bot uit. De tandarts heeft dit nu bijgevijld en de wonde opnieuw gesloten. Nu maak ik me toch een beetje zorgen of het dan deze keer wel goed zal gaan ... Ik moet nu opnieuw antibiotica nemen, preventief, want er was (nog) geen ontsteking te zien.
vr, 03/08/2013 - 17:14 Permalink
namal12

Ik heb diezelfde mondspoeling moeten halen van mijn tandarts. Ik doe het nu 2x per dag na het poetsen.

Enige probleem dat ik ermee heb is dat mijn puntje van mijn tong gaat tintelen en pijn gaat doen als ik ht een paar dagen achter elkaar doe. Ik ben dan 2 dagen gestopt, en toen was het weg. Nu weer terug aan het spoelen ermee, en nu komt het terug...
ma, 10/27/2014 - 11:50 Permalink