wit stipje op tandvlees bij kies

Author:
japiepost
Posted:
di, 09/15/2009 - 13:03
hallo, ik heb even een vraagje ,ik heb rechts onder bij mijn kies op mijn tandvlees een soort wit puistje,als ik het poets ga net open en is het weg maar na een paar dagen komt het weer terug weer met een wit puistje,ik heb er bijna geen last van en het lijkt wel dat als ik eet en het komt daar in de buurt, een scherp stukje chips of wat dan ook, dan komt het eerder terug heb het ook al een paar keer door geprikt en dan is het weer weg.
Zou dit een onsteking kunnen zijn en kan ik hier iets voor halen bij de apotheek om het weg te krijgen of is een bezoek aan mijn tandarts noodzakelijk??

gr. japiepost
vV

Het lijkt erop dat dit een fistel is. En ja daarvoor is tandartsbezoek essentieel. Kan van 1 van de buurkeizen afkomen, waarschijnlijk met grote / diepe vulling waardoor de zenuw is afgestorven, of een wortelkanaalbehandeling met een hardnekkig probleem. De fistel is de uitgang waarlangs de ontsteking de afvalstoffen loost zeg maar.

succes.
di, 09/15/2009 - 14:42 Permalink
japiepost

Ben net naar de dokter geweest omdat ik last had van een opgezette klier die steeds wegschiet,gelijk laten kijken naar me tandvlees en de dikke klier heeft met de ontsteking te maken op me tandvlees,de dokter zei dat ik naar de tandarts kon gaan ,maar dat ik ook eerst het kon proberen met chloorhexidine (spoelen) een dag of 10 als het dan nog niet weg is,moet ik naar de tandarts,dus dit probeer ik eerst want het doet nog geen pijn,als ik naar de tandarts gaat zal hij het ook wel kunnen verhelpen,maar of ik nu 5.euro 95 betaal voor de chloorhexidine of weer een gepeperde rekening van de tandarts krijg :smt013 terwijl ik toch goed verzekerd ben dus we hopen of dit spul helpt.

gr japiepost
di, 09/15/2009 - 16:18 Permalink