wit spul uit tandvlees

Author:
Patje84
Posted:
zo, 11/04/2007 - 15:13
:smt100 :smt100 :smt100 :smt102

kan iemand mij vertellen wat ik heb en wat ik er verder aan kan doen nu wnthet is weekend en mijn nieuwe verzekering is helaas nog niet helemaal rond om naar de tandarts te gaan of mondhygieniste dat moet ik nog ong. 2 weken geduld voor hebben.

Ik :smt001 2 keer op een dag soms 3 keer mijn tanden op een dag en spoel altijd na met mondwater

nou ben ik laatst naar een tandarts geweest en die vertelde me dat ik wel goede tanden had maar een giga groot probleem met mijn tandvlees.
ik moest kijken of mijn verzekering de t-codes denkte want op sommige plekken was het zo ernstig dat er volgens haar wit spul uit kwam zij noemde het pus.

maar ik had dat nog nooit gezien of zo wel als ik aan het eten ben op mijn tanden :smt001 bloed het altijd.

maar nou heb ik dus tussen 2 tanden hettandvlees zo rood en het liukt wel of er een soort van bultje zit en omdat het pijn deed ben ik maar weer voor de 4 de keer die dag mijn tanden gaan :smt001 en toen ik mijn tandenborstel op dat plekje zetten knapten die los en kwam er 2 spul uit.

Kan iemand mij vertellen wat het nou kan zijn er werd me wel verteld dat het een erfelijke afwijking is,maar wat precies weet ik dus niet.

:smt121 MVG:Patje84 :smt121
fleetstone

Beste Patje84, je kunt nog zoveel :smt001en spoelen maar het tandvlees ‘geneest’ daarmee niet. Het lijkt mij toch echt :smt018. Dus :smt024 of jouw verzekering T-codes dekt en dan ... aan de slag. Zoniet ... dan toch uit eigen zak betalen (tis niet anders).

Intussen met flossdraad, ragerborsteltjes en/of eventueel ‘stokerstokjes’ de ruimten tussen tanden en kiezen :smt001(= heel belangrijk). Het kán mogelijk verbetering brengen.

Of het een erfelijke afwijking is :smt102. Maar chronische tandvleesontsteking (want daar lijkt het op) kán erfelijk zijn. Heeft de tandarts bijvoorbeeld gevraagd of andere familieleden ook last hebben van dergelijke tandvleesproblemen?

Tot slot ... aangezien dit probleem al veel langer speelt, zijn die 2 weken extra wachten geen bezwaar.

Veel succes :smt121. En dat meen ik echt.
ma, 11/05/2007 - 00:07 Permalink
Patje84

nou dat heft ze dus wel gevraagt en ik wete dus dat ik het van mijn bilogische vader heb, dus vandar dat ik er ook bijkwm dat het dus erfelijk is.

mijntandhalzen liggenondertussen nu ook blood dus heb echt veel pijn aspirine slikken werkt tot nu toe nog.

bedankt voor de tip ga er zeker wat me doen bedankt
ma, 11/05/2007 - 00:22 Permalink
Lieneke

Hup naar de tandarts. Je hebt te maken met een snel ontwikkelende parodontitis met pus (= acuut). Of het erfelijk is, is helemaal niet interessant. Betekent alleen maar dat je er extra gevoelig voor bent en dus moet oppassen. De behandeling blijft hetzelfde.
Hoe oud ben je?
ma, 11/05/2007 - 07:42 Permalink
Spiegeltje

De mogelijkheid van ANUG (een ernstige en acute vorm van tandvleesontsteking) zou zo snel mogelijk moeten worden uitgesloten omdat zelfs in korte tijd veel weefselschade kan optreden die niet (of zeer moeizaam) meer is te herstellen. Alleen de tandarts kan dit vaststellen..

Een andere, misschien wat waarschijnlijkere, mogelijkheid is dat sprake is van een snel verlopendende juveniele (gelokaliseerde) parodontitis.

Wat het ook is, zoals anderen al zeiden, het is zeker niet iets om af te wachten of het vanzelf overgaat of iets dat met huismiddeltjes kan worden behandeld.

Zeker in het geval van ANUG is er vaak wel een (complex) van factoren waarom dit optreedt die niet alleen met slechte mondhygiene te maken hoeven te hebben. Ook daar dient onderzoek naar te worden gedaan, in samenwerking met de huisarts
ma, 11/05/2007 - 13:05 Permalink