Wit puntje of tandvlees

Author:
J48
Posted:
do, 10/05/2017 - 13:33
Eind Augustus kreeg ik last van een enorm gespannen gevoel aan de bovenkaak, dat alleen 's nachts optrad, overdag nergens last van. Ik ben toen naar mijn tandarts gegaan en die heeft geconstateerd dat het tandvlees tussen mijn achterste en een-na-acherste kiezen (verstandskies is nog niet door) wat makkelijk bloed, dus een tandvleesontsteking waarvoor ik een kuur perio-aid mee heb gekregen. Na enkele weken goed rageren begon het tandvlees te stoppen met bloeden bij het rageren, en trok dat gespannen gevoel ook weg. Nu, sinds enkele dagen, is dat zelfde gevoel weer terug, zei het in mindere mate dan voorheen. Mijn tandvlees bloed nu ook weer, maar niet zozeer bij het rageren maar meer bij het poetsen van de tandvleesrand met de tandenborstel. In de afgelopen weken sinds de constatering van het probleem door de tandarts heb ik echter zeer veel aandacht besteed aan deze plek op het tandvlees: 3x per dag de tandvleesrand poetsen en elke dag tussen de kiezen rageren. Het tandvlees ziet er nu ook wat wittig uit (zie bijgevoegde foto tussen de laatste twee kiezen), waar ik mij wat zorgen over maak omdat ik op internet dingen heb gelezen over necrose. Ook lees ik dat het zou kunnen komen door te hard rageren of poetsen, nou probeer ik daar juist op te letten dat ik dat niet doe, maar het is als leek lastig oordelen of dit toch door poetsen/rageren komt, door necrose, of toch iets anders. Op het moment kan ik mij eigen tandarts er echter niet naar laten kijken, want ik zit voor werk nog 6 weken in Estland. Kan ik hier 6 weken mee rond blijven lopen en dan naar mijn eigen tandarts? Of is het verstandig om toch hier in Estland een tandarts op te zoeken?
Attach
Lieneke

Dat ziet er inderdaad niet uit zoals het moet. Is er wel ook tandsteen verwijderd onder de rand van het tandvlees? Ik denk dat jouw poetsmethode nog niet goed is. Is dit wel echt voorgedaan? Ik zou eens een mondhygiënist bezoeken als je terug bent.
zo, 10/08/2017 - 09:40 Permalink
J48

Als antwoord op door Lieneke

Dankjewel voor je reactie Lieneke. In elk geval is het geruststellend om te horen dat het wel kan wachten tot ik weer terug ben in Nederland. Ik was zelf al van plan om dan een mondhygiënist te bezoeken. Tandsteen is door mijn tandarts destijds niet verwijderd. Poetsen is ook niet voorgedaan, maar ik heb toen de problemen begonnen zelf wel een hoop rondgegoogled op wat de juiste poetstechniek is. Ik hoop dat ik het daardoor in ieder geval de laatste tijd goed doe, maar ik zal dit ook eens bespreken met de mondhygiënist wanneer ik weer in Nederland ben. In de tussentijd lijkt het tandvlees er gelukkig een klaar beetje beter uit te zien dan om de foto van donderdag.
zo, 10/08/2017 - 11:20 Permalink