wit plekje op tandvlees (geen aft)

Author:
Mario1976
Posted:
za, 07/12/2008 - 16:35
Hoi!

Sinds vorige week heb ik naast een kies (onderkaak) een wit plekje op m'n tandvlees. Het is een plekje zo groot als een speldenknop. Het zit niet aan de buitenkant, maar aan de binnenkant. Het is ook wat dik onder dat plekje. Er komt zover ik weet geen troep uit, het doet nauwelijks pijn, en het is ook niet rood. De betreffende kies is -net als al m'n andere kiezen en tanden- helemaal gaaf, nooit behandeld voor wat dan ook.

Ik ben er mee naar de tandarts geweest, en die dacht dat het om een beschadiging ging van m'n tandvlees... Ik moet over een week terugkomen (het zit er nu een week, dus in totaal 2 weken wachten) en dan gaat hij een foto maken.

Ik dacht eerst zelf aan een fistel (na op dit forum daarover gelezen te hebben) maar volgens de tandarts tref je die normaal gesproken niet aan de tongkant van de kies, en hij vond dat onwaarschijnlijk i.v.m. de gave kies.

Nu is het wel zo dat ik op dit moment een lagere weerstand heb, en ik heb bovendien keelontsteking gehad.

Mijn vragen zijn:

* Klopt het dat een fistel doorgaans niet aan de tongkant van het tandvlees ontstaat?
* Is er een relatie tussen een plekje als wat ik beschrijf en keelontsteking/verminderde weerstand.
* Is er een aanzienlijke kans dat dit inderdaad vanzelf overgaat
* Is er nog iets dat ik kan doen, naast heel voorzichtig m'n tanden poetsen.

Bedankt!
Mario
Lieneke

Fistels kunnen ook aan de tongkant zitten. Meestal gaat het dan om een tandvleesontsteking en niet om een wortelpuntontsteking.
Bij keelontsteking/ontsteking amandelen/tonsilitis kunnen er witte steentjes op je amandelen (pusballetjes) zitten. Niet bij je kies, zover ik weet. Het zit ook niet vast; je kunt dit verwijderen.
Het kan vanzelf weggaan als het inderdaad om een beschadiging gaat.
Je kunt verder zelf niks doen.
za, 07/12/2008 - 19:55 Permalink