Wit, hard bultje op tandvlees

Author:
verwaterdelimonade
Posted:
do, 05/30/2019 - 17:59
Hoi hoi,

Sinds gisteren avond heb ik een wit, hard bultje ontdekt op mijn tandvlees ter hoogte van het kaakbot, tussen mijn 43 en 44 in, (44 is ruim een maand geleden geëxtraheerd). Ik weet niet of het er al langere tijd zit of pas even, maar gisteren heb ik het dus opgemerkt. Zelf dacht ik eerst eventueel aan een abces, maar het is niet gezwollen en doet ook geen zeer, dus denk niet dat het dat is. Verder ga ik elk half jaar naar de tandarts en poets ik dagelijks twee keer. Ik heb nog nooit gaatjes gehad en heb nooit problemen gehad met mijn tandvlees.
Gisteren ben ik wel naar de orthodontist geweest, waar ze elastiekjes tussen m'n tanden heeft gezet om te separeren. Zou het kunnen dat ze er misschien tegen aan is gekomen met iets waardoor er een bultje kwam? Volgende week ga ik terug om de beugel te laten plaatsen dus dan zou ik het even aan de orthodontist kunnen vragen, maar ik wilde even zeker weten of ik er wel zo lang mee kan wachten. Anders ga ik morgen even langs de tandarts. Ben nogal een hypochondriet dus wil het toch zeker weten!

Alvast bedankt!
verwaterdelimonade

Als antwoord op door Lieneke

Hoi,

Er komt niks uit het bultje (gelukkig). De kies was er inderdaad uitgehaald voor de beugel geplaatst werd, vanwege ruimtegebrek. Ik heb er geen foto van, op de foto lijkt het een vlak oppervlakte, dus je ziet er niet zo veel op...
Ik heb ondertussen de tandarts gebeld, ze zeiden dat ik in de gaten moet houden of het groter wordt of niet, ik hoefde niet langs te komen. Morgen weer naar de ortho, daar vraag ik het nog even een keer voor de zekerheid.
wo, 06/05/2019 - 13:44 Permalink