welke tandpasta is het beste......

Author:
annette7466
Posted:
do, 10/08/2009 - 17:34
Welke tandpasta is het beste als je paradontitis hebt....gebruik nu paradontax....zag ergens dat homeofresh goed schijnt te zijn...
Gebruik van Meridol de mondspoeling...heeft dit uberhaupt zin en is Meridol beter dan een huismerk of niet....

Bvd,

Vriendelijke groet van Annette
Spiegeltje

In Meridol zit tinfluoride. In een door ACTA uitgevoerd reviewartikel (waarin uit een totaal van 542 artikelen er 15 zijn geselecteerd die aan de wetenschappelijke criteria voldeden) is gesteld dat tinfluoride enige vermindering van oppervlakkige tandvlees ontsteking en plakvorming geeft. De grootte van het effect is echter niet nauwkeurig aan te geven.

Dus Meridol spoelmiddel of tandpasta is zeker geen wondermiddel die je van parodontitis af gaat helpen. Zoals vaker gesteld op dit forum: essentieel is een goede mechanische reiniging. De gebruikte tandpasta is daarbij nauwelijks van belang. Wel kan er een, waarschijnlijk klein, aanvullend effect zijn bij enkele tandpasta's en spoelmiddelen zoals die van Meridol. Ik zou er mijn zuur verdiende centen echter niet meteen aan spenderen maar dat is natuurlijk ieders eigen keuze.

Als je een huismiddel hebt met tinfluoride zou dat wellicht ook werken.

Ik heb het hier alleen over Meridol, van Parodontax heb ik minder gegevens. Er zijn wel enkele artikelen en ik denk dat je - voorzichtig - zou kunnen stellen dat het verhaal als gesteld voor Meridol min of meer hier ook voor geldt.

Als je je gaat informeren op internet moet je je realiseren dat het overgrote deel van de informatie over de effectiviteit van tandpasta's tegen tandvleesontsteking e.d. niet wetenschappelijk onderbouwd is. Dat geldt soms ook voor de in zogenaamde vaktijdschriften opgenomen artikelen die via Pubmed zijn op te vragen.

Maar om het verhaal niet al te ingewikkeld te maken: als je tevreden bent met parodontax zou ik het lekker blijven gebruiken en zeker niet overstappen op een merk waarvan de werking helemaal onzeker is.
do, 10/08/2009 - 20:25 Permalink
Spiegeltje

Alle in Nederland verkrijgbare tandpasta's zijn even geschikt voor mensen met parodontitis, ook de huismerken van 75 ct per tube. 10 euro of meer voor een tube uitgeven is weggegooid geld.

Het eventuele effect van toevoegingen aan tandpasta's en diverse mondwaters hebben in het gunstigste geval een marginaal gunstig effect op factoren die parodontitis negatief beïnvloeden. Dat wil dus nog niet zeggen dat je pockets ook verdwijnen of minder worden. Meestal worden door fabrikanten echter zaken geclaimed die niet fatsoenlijk kunnen worden onderbouwd door wetenschappelijk onderzoek.

Mijn advies: zoek een redelijke geprijsde tandpasta die u goed bevalt (qua smaak e.d.) en laat u verder niet van de wijs brengen door allerlei (spoel)middeltjes. Concentreer u op de techniek van het poetsen en bezoek regelmatig de mondhygieniste (met het uitgespaarde geld aan die middeltjes) voor professionele reiniging, instructie en motivatie.

Succes.
do, 10/15/2009 - 21:12 Permalink