Welke ragertjes?

Author:
Bassfly
Posted:
zo, 06/27/2010 - 17:51
Laatst bij de mondhygieniste kreeg ik het advies om ragertjes te gaan gebruiken. Dit omdat mijn kiezen niet helemaal vlak tegen elkaar staan, waardoor er 'holletjes' ontstaan en waardoor flossen en tandenstoken minder effectief is.

Nu vraag ik me af welke ragertjes te gaan gebruiken? Bij Kruidvat zie je van die metalen ragertjes met borsteltjes, maar ik weet dat je ook van die volledig kunststof ragertjes hebt.
Lieneke

Het gaat er niet zo zeer om welk merk je gebruikt, als je maar de juiste maat gebruikt. Het eene merk na het andere komt nu met een kunststof coating...en ach...zolang je maar niet keihard met het ijzer tegen je tanden schuurt, maakt het niet zoveel uit of dit metaal of kunststof is.
Zelf heb ik goede ervaringen met TePe; deze slaan niet zo snel krom. Maar die hebben dan weer geen taps-toelopende ragers...Die heeft Lactona wel; ook in de grote maten. Die gaan ook wel vrij lang mee. Interprox heeft ook een taps-toelopende maar niet in een hele grote maat. En zo heeft elk merk wel weer zijn voor- en nadelen....
zo, 06/27/2010 - 18:25 Permalink
Bassfly

Oke, bedankt voor de info.

Kan je die ragertjes trouwens meerdere malen gebruiken? Of moet je ze net als houten tandenstokers na 1x gebruiken weggooien?

Ik kreeg trouwens het advies om GUM softpicks te gaan gebruiken. Iemand daarmee bekend?
zo, 06/27/2010 - 19:06 Permalink
alpifresh

Er zitten een paar (7 of zo) ragertjes in een pakje. Als je ze na 1 keer wilt weggooien, wordt het een dure hobby. Ik spoel ze zelf af onder de kraan en gebruik ze zo lang mogelijk.

En die GUM dingen vind ik flut. Ik had er een gekregen van de ortho, maar hij knakte snel dubbel, en de rubberen weerhaakjes lagen gelijk al plat.
zo, 06/27/2010 - 19:54 Permalink