Weinig tijd en vruchtensap: poetsen of niet?

Author:
Dhrklinstra
Posted:
za, 06/15/2013 - 11:36
Hallo allemaal,
Ik heb 's ochtends altijd weinig tijd en drink dan traditiegetrouw een glas sinaasappelsap, waarna ik mijn tanden poets. Ik hoor echter steeds vaker dat dit erg tandonvriendelijk is. Ik heb echter niet de tijd om na mijn sapje een halfuur te wachten. Is het misschien beter om helemaal niet te poetsen 's ochtends?
Alvast bedankt.
Lieneke

Hoe komt het dat je jezelf zo weinig tijd gunt om even wat te eten en jezelf te verzorgen?
Douch je in de ochtend? Dan kan je onder de douche poetsen. Scheelt weer tijd.
Bekijk eens wat je in de ochtend doet wat je ook op een ander tijdstip zou kunnen doen. Of dat je de volgorde omdraait van bepaalde dingen. Zo hoef je de afwasmachine niet perse in de ochtend uit te pakken. Broodsmeren voor de lunch kan je de avond van te voren doen en ook de ontbijttafel kan je 's avonds al gereed maken. Spulletjes die de kinderen mee naar school moeten nemen kan je in de avond ook al klaar zetten. Dus misschien eens de boel her organiseren? En waarom niet die sinaasappelsap meenemen naar het werk voor tussen de middag? En eet/drink je iets wat niet zuur is 's ochtends...
za, 06/15/2013 - 13:11 Permalink
Chris888

Die laatste zin is denk ik het enige echt goede advies, die andere tips zorgen ervoor dat alles nog sneller gaat 's ochtends :-) Echte avondmensen gaan echt niet eerder opstaan om 's ochtends rustiger te kunnen ontbijten volgens mij. Als ik naar mezelf kijk: hoe eeder ik opsta, hoe meer eten me tegen staat.

(en tanden poetsen voor een sapje, dat is natuurlijk... echt niet lekker)
zo, 06/16/2013 - 10:56 Permalink
Lieneke

Waar zie jij dan dat ik zeg dat er vroeger opgestaan moet worden? Dat zei ik juist niet. Als je een avondmens bent, kan je juist een hele hoop al doen in de avond wat je tijd scheelt in de ochtend. Wat dat precies is, weet ik niet, maar er zijn vast dingen die je kunt verschuiven. Waardoor je dus in de ochtend niet in tijdnood beland en rustig aan kan doen en tijd kan besteden aan prioriteiten. Jij vind misschien de laatste tip een goede, maar dat geldt niet voor iedereen. Iedereen is anders. Het zou mooi zijn als iedereen zijn eigen oplossing bedenkt. Daarom geef ik slechts voorbeelden aan om beetje richting te geven. Niet om kant-en-klare oplossingen aan te dragen. Je eigen oplossing is altijd de beste. Het was dus nog beter geweest als ik enkel sturende vragen had gegeven...ik ben er nog niet zo goed in ;)
zo, 06/16/2013 - 11:22 Permalink
Chris888

@Lieneke :-) dat zeg je idd niet, van dat eerder opstaan. Maar je geeft een heleboel goede tips om minder tijd nodig te hebben 's ochtends. Wat ik eigenlijk bedoel is dat ik niet denk dat een avondmens die tijd gaat gebruiken om rustiger te ontbijten, vandaar dat ik denk dat de tip om geen sap te drinken op dat tijdstip als je ook 's ochtends vroeg je tanden wilt poetsen de beste is. Maar je hebt gelijk, iedereen kan eruit pakken wat ie wil.
zo, 06/16/2013 - 13:10 Permalink
Lieneke

Chris, ik bedoel ook niet te zeggen dat ts perse uitgebreid moet gaan ontbijten. Maar ts heeft misschien wel een groot gezin die dat wel doet. Dan snap ik die tijdnood heel goed. Sterker nog dan sta ik op vanuit mn stoel en geef ik een staande ovatie. Ik sta altijd weer verbaasd als ik mijn eigen dochter aflever op school met welke prachtige kapsels die kleine blagen daar rondlopen. Daar kan ik dan weer tips voor gebruiken ;)
zo, 06/16/2013 - 13:49 Permalink