Waterflossen

Author:
Tom B.
Posted:
do, 11/24/2011 - 22:43
Hallo mede-forumgebruikers,

Laatst viel in de Volkskrant Magazine mijn oog op een artikel over zogenoemd waterflossen. Bij deze techniek zou water onder grote druk door de tanden worden gespoten. Dit zou voor de gemiddelde flosser een beter resultaat geven dan het normale flossen met draad. Dat doe ik tegenwoordig, maar vanwege het feit dat ik niet precies weet hoe goed te flossen en het feit dat de waterflosser mij veel prettiger lijkt in gebruik, wil ik graag de meningen hier peilen.

Is er overtuigend bewijs dat een waterflosser vergelijkbare of zelfs betere resultaten levert dan flosdraad? Hier is op het internet weinig over te vinden naar mijn mening. Als het waterflossen een goede optie zou zijn, zijn er bepaalde merken of types die te prefereren zijn boven anderen?

Ik probeer mijn gebit zo schoon mogelijk te houden. Toch heb ik nog met grote regelmaat last van tandsteen. Ik hoop dus dat de waterflosser een goede oplossing zou kunnen zijn voor dit probleem. Verder heb ik niet buitengewoon veel verstand van tandheelkunde dus ik hoop dat u mij hiermee verder zou kunnen helpen voor wat betreft de waterflosser.

Bij voorbaat dank,
Tom
Newtan

Als je zoekt op 'waterpik' vind je veel meer resultaten. Dit is een vergelijkbaar apparaatje. Maar kleiner en zeer zuinig met water. Omdat er eigenlijk meet een pulsje water wordt afgegeven. Theoretisch is dit plakwerend. Omdat plak niet goed tegen zuurstof kan. En de druk hoger is dan de waterpik of monddouche. Dan komt er ofwel minder plak tussen de tanden, ofwel het wordt weggesproeid.
za, 11/26/2011 - 00:30 Permalink
Lieneke

Om het resultaat van flossdraad te overtreffen is maar weinig nodig, want flossen scheelt namelijk (bijna) niks...Ik denk trouwens dat het hier gaat om de airfloss. Niemand kan je nu al zeggen in hoe verre dit precies goed is voor het tandvlees. Er is nauwelijks onderzoek naar gedaan en nog maar weinig mensen hebben er ervaring mee. Ik vind het wel een uitkomst voor mensen die echt niet willen tandenstokeren en/of rageren. Of voor gehandicapten. Maar tot nu toe gaat er niks boven ragers.
za, 11/26/2011 - 12:07 Permalink
Tom B.

Ik denk trouwens dat het hier gaat om de airfloss....


Het was de Sonicair van Phillips inderdaad. Ragers hou je m.i. hetzelfde probleem een beetje mee dat het wat minder gebruiksvriendelijk is, en er toch een bepaalde techniek bij komt kijken. In ieder geval bedankt voor jullie reacties, Frank en Lieneke. Ik denk dat ik de volgende week een Sonicair ga aanschaffen. Ik zal jullie te zijner tijd wel even laten weten wat ik van het product vind.
za, 11/26/2011 - 14:05 Permalink
Lieneke

Bijna iedereen denkt dat er geen ragers of stokers tussen passen. Natuurlijk kan het zijn dat er enkele hele krappe ruimtes zijn, maar bij bijna iedereen past in ieder geval wel een stokertje. Flossen heeft nauwelijks effect. Dit is wetenschappelijk bewezen.
Het kan ook zijn dat er veel ontstoken tandvlees en/of tandsteen in de weg zit of dat je niet goed weet hoe tandenstokeren precies moet. Je moet ze namelijk niet door het contactpunt willen steken...
za, 11/26/2011 - 23:47 Permalink
Chris888

Je moet ze namelijk niet door het contactpunt willen steken...

Platte kant tegen je tandvlees en dan proberen de rommel van de ene naar de andere kant tussen je kiezen door te drukken toch? Ik kom er met een stokertje ook nog geen kwart millimeter tussen (gewoon niet, eigenlijk), laat staan dat ik tussen 2 kiezen door kan steken.
zo, 11/27/2011 - 12:31 Permalink
Lieneke

Helemaal nergens? Dat is echt heel uitzonderlijk. Welk merk stokers heb je dan? Soms passen de softpicks van GUM dan wel of de allerkleinste rager van Tepe (heel dun ijzerdraadje); de roze. En anders is het inderdaad flink pech hebben. Ik bedoel, jij 'loopt' hier al zo lang rond, je zal best weten wat de techniek is.
zo, 11/27/2011 - 12:51 Permalink
Chris888

Johnson-Johnson stim-u-dent tandenstokers. Volgens mij alleen nuttig bij een aantal tanden en kleine kiezen, wat mijn eethoek betreft dan. Kiezen achterin moeten genoegen nemen met flosstape.
zo, 11/27/2011 - 13:01 Permalink
ArneDG

Heb voor het eerst tandenstokers en ragers gekocht. De ragers waren 2,5 mm, de dunste die ik kon vinden in Kruidvat. Dus als ik 2x daags ragers gebruik (of tandenstokers voor de smallere openingen) is dat beter dan 2x te flossen? Het in elk geval leuker :smt001
za, 12/03/2011 - 11:37 Permalink
Ortholimburg

De kleinste ragertjes van Dentaid (de interprox plus super micro orange)) zijn 1,9 mm dik .Handig voor kleine interproximaal ruimtes maar ze plooien wel makkelijk.
Ik weet niet of je ze zo bij de drogist kan vinden maar ongetwijfeld kunnen ze wel besteld worden.
za, 12/03/2011 - 18:54 Permalink
bielefeld

Hallo allemaal,

Ik ben een gebruiker en verkoper van waterflossers van het merk waterpik. Ook verkoop ik de airfloss van sonicare.
De waterflosser is voor mij het enige apparaat wat echt goed werkt, je kunt namelijk de kracht van de straal instellen en je hebt een heleboel handige tipjes erbij! De hoeveelheid water is genoeg om je hele gebit in één keer te reinigen!
De airfloss gebruik ik zelf niet maar ik krijg van mijn klanten feedback over dit apparaat. Het merendeel daarvan is toch wat aan de negatieve kant. Het water reservoir is erg klein, sommigen vullen hem wel 2 of 3 keer per "poets"beurt, soms moet hij opnieuw in de oplader tijdens het gebruik en je kan hem ook niet instellen.
Hij wordt ook maar geleverd met 1 spuit-tipje dus als je hem met meerdere personen wilt gebruiken zal je altijd extra spuit-tipjes moeten bestellen want je gebruikt toch ook niet de tandenborstel van een ander!:)

Jullie begrijpen het al...ik ben een zeer grote voorstander van de waterpik waterflosser en dan specifiek de WP100, deze is het meest compleet en werkt op stroom dus je hebt nooit last van een lege batterij of drukverlies tijdens het gebruik.
Mijn dochter van 13 heeft hem gebruikt voor het reinigen van haar beugel, er zit een speciale orthodontische tip bij, echt ideaal.
Dit is echt geen verkooppraatje van mij maar gewoon mijn eigen ervaring en die van vele gebruikers.
Waterpik heeft ook een draadloze waterflosser, nl de WP450, deze is wel handig voorals je geen stroom in de badkamer hebt.

Waterpik heeft trouwens ook de actie "niet goed geld terug" binnen 2 maanden na aankoop! Ideaal om het te proberen dus. Het enige wat je moet doen is een formulier invullen en deze samen met het apparaat en de aankoopbon terugsturen. Je hoeft geen reden op te geven.

Mochten jullie meer willen weten stuur mij dan een privebericht
grt Hester
do, 02/16/2012 - 08:22 Permalink