Wat mag een mondhygiëniste zeggen

Author:
Scarlet75
Posted:
vr, 06/10/2016 - 23:34
Ik ben vandaag bij de mondhygiëniste geweest en zij zei tijdens de behandeling ( de hele mond verdoofd), het is dusdanig ontstoken dat je maar bloed moet gaan laten prikken, want de pockets waren zo erg dat ik aan hiv of aids moest denken of zo iets. Daarnaast was de behandeling ondanks de verdoving extreem pijnlijk.

Ik ben geschokt de praktijk verlaten en direct naar mijn huisarts gegaan. Gelukkig had hij direct tijd om mij gerust te stellen en te kijken naar wat een realistische conclusie is van de symptomen. Mijn recente bloedwaarde geven niet eens een verhoogde ontstekingswaarde.

Nu is de verdoving uitgewerkt en het lijkt of iemand op mijn tanden geslagen heeft en onder mijn oog voelt het als of het inwendig bont en blauw is.

Ik vraag me af is dit normaal, moet ik hier melding van maken bij de tandartspraktijk waarvoor zij werkt.
Lieneke

Beste Scarlet, ik begrijp dat je enorm geschrokken bent en snap je vraag. Echter is het geen kolder wat ze je heeft gezegd, maar het had wel op een andere manier gemogen.
Op het moment dat het zo ontzettend ontstoken is, zal er eerst uitleg moeten volgen hoe het komt dat het zo ontstoken is. Als het echt heel heftig is en acuut is, dan noemen we dat (A)NUG of (A)NUP. Dit is vaak heel pijnlijk en moeilijk te verdoven. Het kan reden zijn om u te verwijzen naar de parodontoloog. Anug of anup komt voor bij HIV-infectie, maar het is ook stress-gerelateerd en het komt vaker bij rokers voor. Ook andere ziektes hebben ermee te maken. Primaire oorzaak blijft plaque (bacteriën) .
De situatie die u schetst, komt onprofessioneel over, maar wellicht was u tussendoor gepland wegens de pijn en was er weinig tijd? Ik zou mij in elk geval een stuk ongeruster maken over de ontsteking dan over de manier waarop u benaderd bent. Wanneer wordt u in de praktijk terug verwacht? Heeft u nog adviezen gekregen? Heeft u ook gecheckt of het echt een mondhygiënist was of een assistent?
za, 06/11/2016 - 12:40 Permalink