Wat kan ik 's nachts drinken?

Author:
Sneeuwvlok
Posted:
ma, 01/28/2013 - 22:32
Hallo iedereen. Ik hoop dat jullie me kunnen helpen.
Ik heb het grote probleem dat ik geen water lust, maar echt NIET lust, ik probeer het 's nachts wel eens te drinken, maar dan word ik misselijk en slaap ik slecht omdat ik weet dat als ik dorst krijg ik niet kan drinken omdat ik dan misselijk word. Dus dat heb ik een beetje opgegeven.

Ik dronk altijd sinaasappelsap maar dat is natuurlijk niet goed, kreeg altijd van die bruine vlekken op mijn voorste tanden :( Nu drink ik ranja, maar ik merk dat er nog steeds bruine vlekjes komen, minder, maar ze blijven niet weg. Dus mijn vraag is nu eigenlijk, wat kan ik in hemelsnaam 's nachts drinken? Ik heb al geGoogled maar het lijkt alsof bijna alles behalve water slecht is. Behalve melk, maar dat lust ik ook niet... En thee zag ik ook staan, maar naja, koude thee? En welke thee dan, wat ik zag ook dat alle vruchtenthee ook al weer niet goed is.. Pff, ik weet 't even niet meer!
Chris888

Ik denk dat het een kwestie van wilskracht is. Ik dronk vroeger thee met suiker, véél thee met suiker. Op een gegeven moment heb ik besloten met die suiker te stoppen. Duurde meer dan een maand voordat ik thee weer een beetje te zuipen vond.
Wat drink je nu 's avonds, voor het slapen? Wel alleen suikerloos ( = koffie of thee)? Als je daarvan genoeg drinkt zou je met een gezond lijf haast zonder drinken toe moeten kunnen, of slaap je met je mond open?
En om antwoord te geven op je vraag: ik denk niet dat je een goed alternatief zult vinden, voor water, behalve koffie of thee of een kruidenaftreksel.
ma, 01/28/2013 - 23:46 Permalink
Sneeuwvlok

Ik drink voor het slapengaan meestal nog wel frisdrank, heb mezelf nu wel aangeleerd om nu een uur te wachten tot ik mijn tanden ga poetsen, dat zit ik nu eigenlijk te doen, nog een halfuur.. :P Anders zou het ook vruchtenthee worden en dat is toch een beetje hetzelfde want er zit ook zuur in..?

En ik weet niet of ik met mijn mond open slaap, ik weet alleen dat t soms heel erg droog is dat t soms zelfs pijn doet daardoor..
ma, 01/28/2013 - 23:56 Permalink
toothje

Ik denk dat je er aan moet wennen om water te drinken. Er zit in principe geen smaak aan, dus denk dat het meer ontwenning is van water drinken. Als kind zul je het toch gedronken moeten hebben? Alle dranken die je verder noemt zijn inderdaad slecht, behalve melk, koffie zonder suiker en thee zonder suiker en dan geen kruiden- of vruchtenthee, want die zijn weer zuur. Dus denk dat er niet veel anders voor je op zit dan te wennen aan kraanwater.... sorry!
di, 01/29/2013 - 00:03 Permalink
vV

it`s all in your mind. er zijn hele volksstammen groot geworden op water. Wat je nu doet zal langzaam maar gestaag je gebit slopen.
Die droge mond zou ik eens laten onderzoeken (misschien bepaalde medicatie?) want dat is niet normaal.

Gewoon water, niets anders. En alles erom heen houd je alleen jezelf mee voor de gek. Misselijk worden va gewoon water? ik denk het niet.

Speel je dit zelf niet klaar zoek dan goede hulp ervoor, eventueel een psycholoog voor begeleiding.
di, 01/29/2013 - 08:24 Permalink
vV

wat dacht je van gewoon kraanwater? tenzij het natuurlijk in een gebied zit waar dat niet lekker is..,dan gewoon, zo simpel mogelijk, het gaat om de H2O (de formule van water voor wie dat niet weet) erin, nergens anders om...

En hoe zit dat met medicatie? zou prettig zijn wanneer mensen proberen te helpen ook antwoord op (aanvullende) vragen te geven.
di, 01/29/2013 - 12:27 Permalink
Chris888

Misschien wel van die limo 's avonds. Zoete dranken zijn geen goede dorstlessers maar dorstveroorzakers. Daarom vroeg ik eerder of je 's avonds wel genoeg drank (thee/koffie) zonder suiker dronk. Ik zou dus eerst maar eens stoppen met limonade/sap na het eten. Veel succes ermee!
di, 01/29/2013 - 19:40 Permalink
Sneeuwvlok

Nou toevallig heb ik vanavond enkel thee op, we zullen zien! Maar ik wist niet dat dit invloed had, ik ga 't de hele week proberen. Nu naar bed met enkel een glas water, met dan de woorden "Wat je nu doet zal langzaam maar gestaag je gebit slopen." in mijn hoofd.. Ik wist ergens wel dat 't slecht was maar dat zo zien staan maakte toch veel indruk blijkbaar.

Edit: Oh ik doe in de thee wel honing, dat mag dan vast weer niet? :P
di, 01/29/2013 - 23:13 Permalink
vV

ik stel dat je niets met adviezen doet. Chris geeft geheel correrct aan dat suikers dorstgevoel doen toenmeen, en dan doe je suiker in d ethee (als honing maar effect is het zelfde). dus doe je neits met zijn advies, toch? je gaf toen je dat melde nota bene zelf al aan dat je er een vraagteken bij zette....

effect op gebit van de sukkers op manier en moment dat gaat trouwens verder dan alleen gebitsaantasting, denk bv aan ontwikkelen van diabetes. hangt erg van hoeveelheden af maar toch, kan een issue zijn.
wo, 01/30/2013 - 12:52 Permalink
Sneeuwvlok

Dat van die honing zei ik vooral als algemeen punt, dat ik dat altijd doe, ik had die honing-thee al op toen ik dat schreef. Vanochtend heb ik een kopje zonder honing geprobeerd :) Maar ik vind het raar, als ik frisdrank drink heb ik meteen geen dorst meer, maar als ik thee drink, dan wel, nou vind ik mezelf raar omdat er juist is gezegd dat 't andersom hoort :P

Ik eet sowieso nooit snoep of andere dingen waar overdreven veel suiker in zit. Vooral frisdrank is mijn probleem, die honing kan ik prima uit de thee laten, maar af en toe thee met honing, kan dat dan kwaad, als ik het met mate doe, zegmaar? En koolhydraten zijn ook suikers heb ik geleerd, zijn die ook slecht voor de tanden? Ik denk nu van niet omdat die pas later in suikers worden omgezet maar ik vraag het toch maar to be sure :)
wo, 01/30/2013 - 14:39 Permalink
Lieneke

Tuurlijk smaakt het in het begin vreemd. Je bent immers suikerverslaafd. Dat wordt afkicken!
Er hoeft ook niet mega veel suiker ergens in te zitten om ongezond te zijn. Een beetje is ook al van invloed. Je zal verbaasd zijn in hoeveel dingen er suiker (toegevoegd) zitten. Af en toe eens wat lekkers nemen moet natuurlijk kunnen. Maar je moet er eigenlijk vanuit gaan dat alles wat je eet niet goed is voor je gebit. Zelfs fruit!
wo, 01/30/2013 - 18:26 Permalink
toothje

Dat is eigenlijk best wel gek hè, dat ons gebit er niet voor gemaakt is om al die dingen te eten. Zit het menselijk lichaam zo ingenieus in elkaar, kan je gebit niet eens tegen fruit.

Wat suikers betreft, daar moet je inderdaad aan wennen. Ik dronk vroeger koffie en thee met suiker, maar daar ben ik ooit mee gestopt en nu vind ik het supervies als er suiker in zit! Je kunt er dus zo aan wennen, eten en drinken met weinig suiker, dat je het niet eens meer lust. Ik vind bijna alle snoep en koekjes veel te zoet en dus niet lekker.
wo, 01/30/2013 - 18:35 Permalink
mecánico para …

Dat komt toothje omdat het gebit. Een miljoen jaar geleden is bedacht. Lang voor er geraffineerde suikers beschikbaar waren. De gebruiker maalde ze stuk en ging dood op zijn 23e.weer een illusie armer en eenstukje kennis rijker. Inhoudelijke kennis overhet gebit en de plek in de evolutie enzo.
wo, 01/30/2013 - 20:51 Permalink
Sneeuwvlok

Suikerverslaafd. Dat klinkt zo gek omdat ik vind dat ik toch gezond eet, weinig snoep etc.. Maar door frisdrank kan het natuurlijk ook, dus proberen wat aan te doen, als ik niet op mijn 40ste met een kunstgebit wil eindigen.. Ik heb nou alweer de hele avond geen frisdrank gedronken en thee zonder honing. Bij het eten wel een glaasje frisdrank gedronken, want inderdaad af en toe moet 't wel kunnen, zolang het dus niet *moet*..

Zijn er nog gezonde dranken voor overdag naast thee? Want vruchtensap is dan ook weer slecht denk ik.. Ik voel me een beetje dom dat ik dat moet vragen, maar ik denk dan aan Fristi bijvoorbeeld, maar daar zitten vast ook weer toegevoegde suikers in...
wo, 01/30/2013 - 22:43 Permalink
glimglom

Naast koffie/thee en water........Een glas vers geperst sap? drinken door een rietje? een glaasje wijn? kop soep/bouillon? Ik drink veel tomatensap/groentesap (meestal mix ik die twee), zitten veel anti-oxydanten in, en dat is goed voor een mens. Frisdrank lust ik helemaal niet, echt smerig is dat. In de winter: warme chocolademelk, zonder suiker. Ik dronk wel graag eens drinkyoghurt naturel. Is bijna in geen supermarkt meer te vinden, overal maken ze van die smerige smaakjes aan, met glucose/fructose siroop. Daar staan de schappen vol mee.
Wat denk je van espressokoffie? lekker sterk en dan smaakt het glas water wat je erbij drinkt ook niet zo naar water :-)
wo, 01/30/2013 - 23:11 Permalink
glimglom

In veel produkten die je hierboven opnoemt zit ook suiker in van nature

Ja, vruchtensap van versgeperst fruit bevat suikers, Maar behalve het gebit heb je nog een heel lijf, wat allerlei dingen nodig heeft om gezond te blijven. Op alleen water ga je dood. En vitamines uit een potje is ook maar een hulpmiddel. Was dat niet ttv de VOC dat zeelieden doodgingen aan scheurbuik en de tanden uit hun mond vielen door gebrekkig (eenzijdig) voedsel?
do, 01/31/2013 - 09:13 Permalink
vV

klopt helemaal, alleen de gewenste hoeveelheid benodigde vitamines e.d. is dusdanig dat er geen pak jus per dag gedronken hoeft.

Ik denk dat het verstandig is eens google te gebruiken over noodzakelijke hoeveelheden en waar dat allemaal inzit. Vitamine C zit ook in andere dingen dan sinaasappelsap, veel groentes bv hebben het ook gewoon.
Met een goede voeding is het niet nodig vitaminebehoefte als ""excuus"" te gebruiken bepaalde dingen overmatig te eten of drinken, overmatig mbt invloed op gebit. Naast de suikers in vruchtensappen zitten daar ook extra nog eens zuren in, wat de slechte invloed op het gebit versterkt, ook reden waarom fruit zo zijn grenzen heeft, want daar zit het ook gewoon in.

Het is een kwestie van goede voeding samenstellen, als je daar bewust mee omgaat is dat ook niet moeilijk, of afzien.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Voedingswijzer#Vereisten_van_goede_voeding hier staat heel veel bruikbare info in.
do, 01/31/2013 - 10:04 Permalink
glimglom

Ik kan je vertellen dat mijn door mij zeer gerespecteerde oogarts me het dringende advies gaf om veel rood fruit te eten. Dit in verband met de anti-oxydanten. Het 'snoep verstandig, eet een appel' is achterhaald? Vroeger stond er bij ons in de kelder een kist appelen, wij kinderen mochten eruit nemen hoeveel we lustten. Ik denk dat ik gezond eet tegenwoordig, maar de artikelen die ik erover lees, spreken elkaar wel eens tegen.

Hoe dan ook: ik laat fruit maar op mijn menu staan. Door mezelf geperst, of gewoon vers even wegkanen. Ik ben wel van mening dat de voedingsmiddelenindustrie van overheidswege eens wat meer aan banden zou moeten worden gelegd. Ze proppen teveel rotzooi in ons eten en zetten dat er in onleesbare lettertjes op, áls het er al op staat.

En verder was mijn gebit als kind al verpest, je hebt weinig keus hè, in wat je moeder je voorzet. Dus ik heb nu een kunstgebit, het geplamuurde eigen gebit heeft het uiteindelijk te vroeg begeven. In sommige opzichten vergemakkelijkt het het leven, ik bekijk het maar van de zonnige kant, want gedane zaken nemen geen keer. Maar frisdrank lust ik niet en drink ik niet, nooit gedaan ook. Behalve dan eens ervan proeven, brrrr.
Sneeuwvlok, over een poosje lust je het ook niet meer, als je alle narigheid weet die ermee samengaat, gaat het je vanzelf tegenstaan.
do, 01/31/2013 - 12:43 Permalink
Lieneke

Fruit eten is wat anders dan fruit drinken. Het is gezonder om het te eten. Als je naar het gebit kijkt dan moet je kauwen om fruit te eten. Dat geeft speekselvloed wat het zuur buffert. Kauwen is ook heel goed voor de hersenen. Voor een glas sap van geperste sinasappelen heb je wel erg veel sinaasappelen nodig. Dus dat bevat meer suiker. Ik heb ook gehoord dat het de vezels zou beschadigen, maar ik weet niet of dat waar is.
do, 01/31/2013 - 18:19 Permalink
Sneeuwvlok

Goh heel veel informatie hier waar ik zeker wat mee kan! :D Ook fijn om te lezen dat fruit eten dan weer niet zo slecht hoeft te zijn, want een appel af en toe is toch ontzettend lekker!

Ik zit nu in bed met de laptop, mijn derde nacht met een glas water, het is best moeilijk en mijn gezicht trekt gekke bekken als ik een slokje neem, maar 's ochtends voel ik me goed dat ik 't weer een nacht zonder suiker heb gedaan! Laten we hopen dat het gauw went, haha :P
do, 01/31/2013 - 23:53 Permalink