Wat kan het zijn?

Author:
JL1983
Posted:
ma, 12/09/2013 - 13:34
Vorige week woensdag kreeg ik last van pijnlijk tandvlees achter mijn tweede snijtand linksboven. Hier zit ook een kroon op. Tandvlees was ook wat dikker, maar niet rood. De dag erna werd deze pijn erger en heb ik twee ibru's genomen van 400mg. Vrijdag was de pijn behoorlijk heftig, dusdanig dat ik 3x 600 mg heb genomen. De pijn straalde ook uit naar de twee tanden ernaast. Koud water verlichte de pijn en liep die dag dan ook continu met een fles water.
Zaterdag vrij weinig last en kunnen volstaan met 1x 400 mg in de ochtend voor de zekerheid. Tandvlees minder dik. Koud of warm maakte geen verschil.
Zondag geen pijn meer, alleen wel 3 x met koud water gehad dat de tand ernaast voor een paar seconden zeer deed. En dan maar voor de helft (alleen de kant die naast de kroon zit). Tandvlees bijna niet meer dik.
Maandag geen pijn, wel licht gevoelig voor koud water, maar niet echt noemenswaardig. De tand met de kroon erop, voelde raar aan. Een hele lichte druk voelde ik en als ik tik op mn tand dan voel ik het (pijn wil ik het niet noemen). Tandvlees is bijna niet meer dik.
Nou is er vorige week tussen die tand en het tandvlees zo'n fijn stukje chips geschoven. Goed gepoetst, tandenstoker etc. Kan het zijn dat de pocket misschien toch is gaan ontsteken? Of misschien een zenuwonsteking? Ik kom er niet echt uit. Woensdag kan ik pas terecht.

Groetjes!
vV

kan van alles zijn...zonder foto en beeld in de mond kan ik hier niets mee.
sorry. Ik vind het wel kwalijk dat je met een best serieuze klacht pas overmorgen terecht kan. Ik weet niet hoe laat je vandaag gebeld hebt, maar binnen 24 uur na bellen vind ik goed/normaal.
ma, 12/09/2013 - 16:28 Permalink
JL1983

Helemaal mee eens dat het niet netjes is om iemand zo lang te laten wachten. Gaat helaas vaak zo daar..
Nog even een update. Het enige waar ik op dit moment nog last van heb is als je op de kroon tikt dat het wat gevoelig is. Echt pijn is het niet. De tand ernaast blijft gevoelig voor kou.
di, 12/10/2013 - 12:00 Permalink