wat is een plaque score, code M31?

Author:
milo
Posted:
wo, 03/24/2010 - 16:49
Wat houdt een plaque score (code M31) bij de mondhygieniste nou precies in? Ik lees op het forum en internet dat het om een kleurtest gaat, maar mijn tandartspraktijk zegt desgevraagd bij monde van een assistente dat het het onderzoek van de pockets is dat door de MH standaard wordt uitgevoerd. Een kleurtest wordt alleen bij kinderen gedaan, zei ze.
Ik zie dat ik al jaren betaal voor een plaque score, maar heb ook al jaren geen kleurentest gehad. Kan iemand mij iets meer vertellen over deze plaque score? En of code M31 idd kan staan voor een pocketonderzoek door de MH?
Lieneke

De omschrijving is dat er inderdaad plak wordt gekleurd. Ik moet ook bekennen dat ik het wel eens invoer als ik niet heb gekleurd, maar wel een bloedingsindex heb gemaakt. Dit zegt namelijk meer over de gezondheid van het tandvlees en schetst hoe de mondhygiene de afgelopen 2 weken is geweest. Mensen poetsen namelijk heel fanatiek vlak voordat ze naar de mondhygienist gaan. Dus dan zou een plakscore niet al te veel zeggen...En sommige mensen waarderen die kleuring absoluut niet als ze daarna nog naar hun werk moeten met een knalrode tong...
Een pocketonderzoek is nog uitgebreider dan een bloedingsindex. Hebben ze u die wel eens laten zien of minstens de resultaten hiervan vermeld?
wo, 03/24/2010 - 17:45 Permalink
milo

Als ik bij de MH ben prikt ze altijd voorzichtig in het tandvlees, wordt dat dan misschien bedoeld met plaque score en M31?
Ik betaalde €17,93 voor M31 en €46,12 voor M59, totaal €64,05 voor een behandeling van 20 minuten. Ik heb nog nooit tandvleesproblemen gehad en heb alleen altijd wat tandsteen op mijn ondertanden. Als dat al gezien wordt als een uitgebreide behandeling, hoe zit het dan met echt problematische monden?
do, 03/25/2010 - 17:38 Permalink