Vreemde zwellingen en witte aanslag (hemoptoe)

Author:
Truus1983
Posted:
di, 01/26/2016 - 12:27
Beste,

Het is geen smakelijk praatje, maar al enige tijd heb ik last van sputum opgeven met bloedsliertjes erin.
Dit is al langer dan 4 weken gaande en gaat gepaard met toenemende benauwdheid. Op longembolie en dergelijke ben ik al onderzocht en dit is gelukkig niet het geval. Wel is er sprake van diep veneuze trombose in het been, maar nu terzake.

Kort na het opgeven van bloed begon dit goedje te irriteren in keel en ook in mond.
Altijd een mooie roze tong en "slank" redelijk bultloos gehemelte gehad, maar op het moment heb ik een witte aanslag op mijn tong en sinds een aantal weken een verdikt gehemelte en verdikking op mijn kies.
Verder moet ik als ik eerlijk ben wel zeggen dat ik een slecht gebit heb en er na half jaar anti-stolling 3 kiezen moeten worden verwijderd. Waarvan 2 verstandskiezen.
Soms maak ik me hier druk om, omdat er op internet staat dat een gebrekkige mondhygiëne i.c.m. bloed opgeven, moeite met slikken, gezwellen in gehemelte enz. een vergrote kans op kanker geven.
Ik ben astma patiënt dus ik rook niet en gebruik al tijdlang geen astma inhalers meer.

De kaakchirurg meent dat de verdikking een stuk bot is, maar ik vind het zo vreemd dat het zich in een maand tijd heeft ontwikkeld.
Dan heb ik het zowel over de verdikkingen als de aanslag op mijn tong.

Hoe kan het bot zo snel aangroeien en kan ik iets tegen deze brandende aanslag, zwellingen ondernemen? Moet ter volledigheid aangeven dat ik de laatste paar maanden veelvuldig gebruik maak van linker kaakdeel om te kauwen, omdat rechterzijde dusdanig kapot is dat ik er niet goed mee kan kauwen.
Zwelling zit rechtsachter?

Ter illustratie heb ik een aantal foto's toegevoegd in de hoop dat u er naar wilt kijken.

Bij voorbaat dank voor uw reactie.

Verdikt tandvlees achter bovenste voortanden
Attach